TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarSri Lankas vackra stränder

Sri Lankas vackra stränder

2020-03-12
Visa alla inlägg

Stranden i Hikkaduwa på Sri Lanka

Med en kustlinje på hela 1.340 kilometer bjuder Sri Lanka på en värld av vackra stränder.

Vajande palmträd, mysiga hängmattor, böljande vågor och vackra omgivningar väntar dig på de lankesiska stränderna.

Det spelar ingen roll om du föredrar lugn och avkoppling eller adrenalinkickar och utmaningar – allt detta hittar du på stränderna i Sri Lanka.

Här kan du läsa om de stränder som vi erbjuder på våra resor till Sri Lanka.

Negombo

Fiskebåt på stranden i Negombo på Sri Lanka

Negombo Beach är en 5 kilometer lång sandstrand på Sri Lankas västkust. Negombo är en vacker strand- och badort med långa, breda och gyllene sandstränder.

De bjuder på en rad roliga aktiviteter, som draksurfning och vindsurfning. Negombo Beach har superfina vindförhållanden, i synnerhet från januari till mars, som ger dig den nödvändiga kraften till att susa fram över havet. Vindstyrkan påverkar också havet och du kan förvänta dig många och stora vågor.

Föredrar du en lugn dag vid havet kan du njuta av en avkopplande stranddag under palmträden. Behöver du lite omväxling kan du ta en härlig långpromenad och beundra de vackra omgivningarna. Eftersom Negombo är en gammal fiskestad är det helt naturligt att se de lokala fiskebåtarna under promenaden.

Avsluta dagen barfota i den mjuka sanden, samtidigt som du njuter av den vackra solnedgången. Strosa sedan längs strandpromenaden, där du hittar ett stort urval av spännande restauranger och stämningsfulla barer.

Om du vill ha många soltimmar, varma temperaturer och minsta möjliga nederbörd ska du besöka den långa stranden i Negombo mellan december och april. Det är nämligen då det är torrperiod på Sri Lankas västkust.

Hikkaduwa

Stranden i Hikkaduwa i Sri Lanka

Badorten Hikkaduwa ligger i den sydvästra delen av Sri Lanka och har stränder, som är kända för sin vita sand och inte minst ett vackert och spännande korallrev med stora havssköldpaddor.

Hikkaduwa är perfekt för dig som älskar att utforska livet under havsytan. Utanför Hikkaduwa ligger det nämligen ett stort och livligt korallrev. Här kan du få en härlig snorklings- eller dykupplevelse bland färgstrålande fiskar och söta havssköldpaddor. Som dykare kan du också undersöka de olika skeppsvraken som ligger utanför Hikkaduwa.

Förutom det fantastiska korallrevet är Hikkaduwa också känt för att vara ett riktigt surfparadis och anses vara en av de bästa stränderna för surfning i Sri Lanka. De fina och regelbundna vågorna gör stranden till den perfekta platsen för såväl vana surfare som nybörjare. Du upplever de fina surfvågorna framför allt i perioden från maj till september.

Föredrar du en stranddag utan alltför många aktiviteter inbjuder den vackra stranden även till det. Du har gott om möjligheter att hitta en lugn plats, där du kan njuta av de fantastiska omgivningarna med en bra bok i handen.

Den allra bästa tiden att åka på solsemester i Hikkaduwa är mellan december och april, då det är torrperiod. Det ger de bästa förutsättningarna för varma och soliga dagar på stranden.

Mirissa

Strand i Mirissa i Sri Lanka

Mirissa ligger i den södra delen av Sri Lanka. I en avskild halvmåneform hittar du en äkta pärla till sandstrand, som av många anses vara den bästa stranden i södra Sri Lanka.

Precis som vid många av Sri Lankas andra stränder är det ofta vågor på havet utanför Mirissa. Stranden är därför perfekt för dig som gärna vill surfa eller vara aktiv på vattnet med en bodyboard. Du kan hyra utrustning på stranden och få några underhållande timmar på havet.

Mirissa är en av de bästa stränderna i Sri Lanka för val- och delfinsafari, som det är säsong för framför allt från november till april. Du har bland annat möjlighet att komma riktigt nära världens största val: blåvalen. Imponeras av de enorma valarna när de slår med fenorna och de leksjuka delfinerna, som hoppar upp ur havet.

Använd dagen på att snorkla i det kristallklara havet, koppla av i en mysig hängmatta eller något helt annat och avsluta sedan dagen med att njuta av den vackra solnedgången. Mirissa kan nämligen skryta med att ha några av Sri Lankas mest fantastiska solnedgångar och soluppgångar.

Åk till den vackra stranden i Mirissa i perioden från december till april, vilket är den bästa tidpunkten att besöka solsemesterresmålen i den södra delen av landet.

Trincomalee

Båd på strand i Trincomalee i Sri Lanka

På den norra delen av Sri Lankas östkust ligger hamnstaden Trincomalee. Vid Trincomalee finns det flera fina, vita sandstränder, häribland stränderna Nilaveli och Uppuveli.

I Trincomalee har du möjlighet att få en upplevelse utöver den vanliga med en spännande val- och delfinsafari. Den bästa tiden för att se de fascinerande valarna är mellan mars och april. Om du gärna vill se delfiner är den bästa tiden mellan mars och september.

Trincomalee är en fiske- och hamnstad, vilket ger dig god möjlighet att få en spännande lokalupplevelse på stränderna. Du kan nämligen uppleva traditionellt nätfiske när lokalborna ska fånga färsk fisk.

Med sitt klara vatten är havet utanför stränderna perfekt för snorkling och dykning. I synnerhet nationalparken Pigeon Island, som ligger utanför Nilaveli Beach, är ett fantastiskt dykområde. Nationalparken har ett av de finaste korallreven i Sri Lanka och här väntar en imponerande undervattensvärld.

Kännetecknande för kusterna i nordöstra Sri Lanka är att det är ett förhållandevis torrt område. Den allra bästa tiden att åka på solsemester till Trincomalee är dock mellan mars och augusti, då torrperioden infaller. Trincomalee är därmed den perfekta platsen att besöka när du har sommarsemester.

Se våra resor till Sri Lanka nedan:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär