TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Sommarsemester i Asien

2019-01-16  |  uppdaterad: 2023-01-10
Visa alla inlägg

Sanur, Bali

Håller du på att planera vart du ska resa under sommaren?

De asiatiska länderna bjuder på allt från avkoppling i skuggan av en palm till stora kulturella upplevelser för stora och små och underskön natur.

Börja dina sommarsemesterdrömmar nedan!

Vilka asiatiska länder ska jag besöka under sommarsemestern?

Det finns flera bra tips på fantastiska sommarresmål i Asien när vi i Sverige har sommar.

Vi har valt 3 resmål som är optimala att besöka under juli och augusti.

Bali i juli och augusti

Bali

Bali är ett populärt resmål, och våra sommarmånader är bland de bästa månaderna att besöka Bali.

Bali bjuder på genomsnittstemperaturer mellan 26 och 29 grader året runt och sommarmånaderna är perfekta eftersom det är torrperiod. Det betyder långa, soliga dagar och endast lite regn. Juli är den blå himlens månad medan augusti är årets torraste månad.

Ni kan till exempel njuta av livet i Sanurs kilometerlånga strandparadis, där avkoppling i strandkanten eller vattensporter som snorkling, är optimalt tack vare det underbara vädret. Utöver att vara ett strandparadis har Sanur också en huvudgata där ni kan njuta av läcker mat eller köpa souvenirer.

Juli och augusti är också bra för ett besök i det vulkaniska höglandet där konstnärsstaden Ubud ligger. Ubud ligger i frodiga omgivningar med risterrasser och djupa raviner som granne. Staden är känd för sin konstnärsmiljö och ni kan också komma nära inpå den balinesiska kulturen med ett besök på ett av öns många tempel. Tirta Empul är särskilt känt för dess heliga vatten som strömmar ut från de 30 stenkranarna.

Så om du drömmer om att byta ut det svenska sommarvädret mot oförglömliga minnen, är en resa till Bali ett säkert kort.

3 förslag på sommarsemester på Bali:

Sri Lanka i juli och augusti

Sri Lanka

Letar ni efter ett barnvänligt resmål på sommarsemestern? Då är Sri Lanka ett riktigt bra val. Landet har nämligen något för alla åldrar.

Juli och augusti bjuder på ett härligt klimat i de norra och östra delarna av Sri Lanka eftersom det är torrperiod. Höglandet är bäst i augusti eftersom det kan vara varmt och förekomma kraftiga vindar i juli. Genomsnittstemperaturen är 15–20 grader på höglandet under den här perioden medan kusten bjuder på genomsnittstemperaturer på 25–30 grader.

Känn till exempel av historiens vingslag i Anuradhapura som under 900-talet underkastade sig den sydindiska Chola-dynastin. Staden förföll och återfanns först under 1800-talet av engelsmän och finns i dag med på Unescos världsarvslista.

I staden Sigiriya, som även den finns med på Unescos världsarvslista, kan du uppleva Lejonklippan. Den reser sig ståtligt 200 meter upp i landskapet och är en otroligt vacker syn. Turen till toppen är tuff, och kanske inte något för de allra minsta, men en fantastisk upplevelse. Om ni vill ha ännu mer fysisk aktivitet är en cykeltur också en härlig upplevelse. Här kan ni bland annat uppleva en 12 meter hög buddhastaty.

Efter några upplevelserika dagar kan ni behöva koppla av lite. Under sommarmånaderna är de bästa sandstränderna på östkusten. Njut av timmarna på stranden i skuggan av en palm, ta ett dopp i det kristallklara vattnet eller snorkla bland färgsprakande fiskar. Reser ni med barn är stranden perfekt eftersom man kan gå mer än en kilometer ut i vattnet innan det blir djupt.

3 förslag på sommarsemester i Sri Lanka:

Thailand i juli och augusti

Koh Phangan

Byt ut den svenska sommarsolen mot palmer, vågskvalp och avkoppling på de thailändska öarna.

Öarna utanför södra Thailands östkust, till exempel Koh Samui, Koh Madsum och Koh Phangan, är fina under de svenska sommarmånaderna.

Under den här perioden är det torrperiod i den här delen av Thailand och du kan förvänta dig genomsnittstemperaturer på 20–30 grader. Även om det kan förekomma korta byar kommer solen snabbt tillbaka.

Koh Madsum är en liten pärla som fortfarande är orörd. Ön har varken bilar eller turistgator så ni kan promenera säkert och koppla av till 100 %.

På Koh Phangan är naturen också fantastisk. Gå på vandringstur i djungeln, njut av utsikten från Dom Sila Viewpoint eller koppla av på stranden – till exempel Haad Rin som ligger på öns södra del. Ni kan också ta en dagstur till Koh Tao som är världskänd för bra dyk- och snorklingsmöjligheter.

På Koh Samui kan ni till exempel njuta av den idylliska stranden Chaweng Noi. Här finns finkornig sandstrand, vajande kokospalmer och turkosblått vatten. Men Thailands tredje största ö har också andra sevärdheter. Ni kan uppleva den stora guldbuddhan på ön, se det 18 meter höga Namungvattenfallet, åka en båttur till den marina nationalparken Ang Thong eller gå på shoppingtur i staden Chaweng.

Vill ni uppleva andra delar av Thailand kan ni till exempel besöka Chiang Mai i norr, vilket är hem för massor av vackra tempel, eller Bangkok, där storstadsstämningen kommer ända in under huden. Turen till norra och centrala Thailand kan avslutas på Koh Samui men ni ska dock vara uppmärksamma på att det är regnperiod runt Chiang Mai och Bangkok i juli och augusti. Regnbyarna är kraftiga och temperaturerna ligger på 20–32 grader.

Thailand och de thailändska öarna är fantastiska och har ni besökt Thailand en gång kommer ni helt säker tillbaka!

3 förslag på sommarsemester i Thailand

Boka semestern i god tid!

Sommarmånaderna är populära resemånader eftersom många har semester i juli eller augusti.

Därför är det också en god idé att boka din resa så tidigt som möjligt.

Om ni är osäkra på vilket resmål som är det rätta för er får ni gärna kontakta våra resekonsulter som kan hjälpa er att göra rätt val.

Ha en riktigt trevlig sommarresa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär