TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarSju platser att åka på safari utanför Afrika

Sju platser att åka på safari utanför Afrika

2023-08-20
Visa alla inlägg

När vi pratar om safari förknippar de flesta det med Afrika, där du ser vilda och majestätiska djur på savannen. Men den egentliga betydelsen av ordet ”safari”, som kommer från swahili, är ”resa”. Därför är det många andra resmål runtom i världen som bjuder på unika och äventyrliga safariupplevelser.

I detta inlägg tar vi dig med ut i världen för att utforska det mångfaldiga djurlivet och de naturliga underverk, som väntar utanför den afrikanska savannen.

Nedan hittar du sju platser utanför Afrika där du kan åka på safari.

1. Sri Lanka: det tropiska safariparadiset

Grupp av vilda elefanter vid drickplats i djungeln i Yala nationalpark i Sri Lanka

Att åka på safari i Sri Lanka betyder att du kan uppleva allt från imponerande elefanter till eleganta leoparder och färgglada påfåglar. Det fantastiska djurlivet i Sri Lanka inkluderar även nyfikna apor och stora vattenbufflar. Dessutom är Sri Lanka en av de enda platserna i världen där du kan uppleva världens största nu levande varelse: blåvalen.

Sri Lankas frodiga djungler, lugna sjöar och fantastiska stränder gör det till ett perfekt safariresmål. Yala nationalpark, Minneriya nationalpark och Udawalawe nationalpark är bara några få av de anmärkningsvärda platser, där besökande kan uppleva djuren i sina naturliga omgivningar.

Upplev det imponerande djurlivet och de frodiga nationalparkerna med oss i Sri Lanka:

2. Brasilien: Pantanal och Bonito – ett sagolikt land för djurliv

Flygbild av naturområden i Brasilien Pantanal

Pantanal ligger i hjärtat av Brasilien och är ett stort våtområde, som vimlar av djurliv och är ett oöverträffat paradis för naturentusiaster.

Åk på spännande safari och se bältdjur, tapirer, myrslokar och kapybaror. Vackra, livliga fågelarter såsom hyacintaror, tukaner och kolibrier målar himlen med sina levande färger. Utforska de vidsträckta våtområdena, åk på båtresor och upplev den otroliga mångfalden av djur som kallar denna region för sitt hem.

Bonito är en liten stad i Brasilien som är känd för sina kristallklara floder, fantastiska grottor och livliga undervattensekosystem. Dyk ner i det turkosblå vattnet och snorkla vid sidan om stim av färgglada fiskar. Upplev Buraco das Araras, där grönvingade aror bjuder på en unik blandning av äventyr och naturlig skönhet, vilket gör det till ett perfekt tillskott till din sydamerikanska safariresa.

Dyk ner i Brasiliens vackra djurliv:

3. Costa Rica: Den biologiska mångfaldens land

Vild sömngångare hänger i trädet med glatt ansikte och avslappnad blick i Costa Ricas regnskog.

Costa Rica är ett av världens mest biologiskt mångfaldiga länder och tar bevarandet av sin enastående naturrikedom på största allvar.

Detta innebär att djurälskare kan njuta av otroliga safariupplevelser i detta frodiga paradis.

I Costa Ricas skyddade områden, härunder nationalparkerna Tortuguero, Corcovado och Manuel Antonio, kan du beundra en imponerande mängd djurarter. Lyssna på vrålaporna som markerar sitt territorium med kraftfulla vrål, eller se de långsamma sömngångarna som hänger i träden. Håll ett öga på färgglada tukaner som flaxar genom luften och se de fascinerande färgerna på pilgiftsgrodorna.

Dessutom kan du också möta tapirer, jaguarer, kapucinapor, leguaner, kolibrier, krokodiler, leguaner, papegojor och många andra fantastiska djur. Costa Rica är ett riktigt paradis för djurentusiaster som vill utforska naturens otämjda skönhet.

Utforska Costa Ricas djurliv:

4. Sumatra: På upptäcktsfärd i den indonesiska vildmarken

Orangutang i de vilda skogarna på Sumatra

Sumatra är ett ostört paradis för de som letar efter en unik safariupplevelse.

Sumatras frodiga regnskogar är hem åt den sällsynta sumatraorangutangen. Här har du möjlighet att uppleva dessa otroliga varelser svinga sig graciöst mellan trädkronorna medan de söker efter frukt.

Besök Bukit Lawang i Gunung Leuser nationalpark och upplev oförglömliga möten med orangutanger, elefanter, apor och noshörningsfåglar.

Följ med till Sumatra och upplev djungelns vänliga jättar:

5. Galápagosöarna: Förtrollande, endemiskt djurliv

Havsleguaner och blåfotade sulor på Galápagos i Ecuador.

På Galápagosöarna kan du uppleva förtrollande safari.

Denna vulkaniska ögrupp är känd för sin enastående biologiska mångfald och sitt helt unika djurliv. Att snorkla tillsammans med havsleguaner, simma med sjölejon och observera jättesköldpaddor är bara några av de extraordinära upplevelser som väntar dig.

Se de söta blåfotade sulorna komma vaggandes eller de charmiga galapagospingvinerna, som hittar en partner för livet. Betrakta de färgglada Sally Lightfoot-krabborna med sina livfulla röda, orange och blå nyanser som kravlar runt längs kustlinjens vulkaniska klippor.

Upplev det helt unika djurlivet och den enastående biologiska mångfalden på Galápagosöarna:

6. Thailand: Äventyrlig natur och unikt djurliv i Khao Sok

Makaker i den vilda djungeln i Khao Sok i Thailand.

Khao Sok nationalpark är ett förtrollande resmål, som ligger i hjärtat av Thailand och utlovar en unik och fängslande upplevelse av djurlivet i fantastiska landskap.

Med en av världens äldsta regnskogar är denna orörda vildmark ett paradis för olika växt- och djurarter. Skyhöga kalkstensklippor, smaragdgröna sjöar och frodig vegetation skapar en imponerande kuliss för din Khao Sok-safari.

Här kan du möta vilda elefanter, eleganta gibbonapor och leksugna makaker i sina naturliga omgivningar. Parken är också hem åt en rad färgglada fågelarter, härunder noshörningsfåglar och kungsfiskare. Delta i guidade vandringsturer och flodkryssningar eller övernatta i flytande bungalower för att verkligen fördjupa dig i detta otroliga djurliv.

Utforska Khao Soks fantastiska natur och djurliv:

7. Peru: Safari i Amazonas vilda underverk

Tambopata National Reserve i Madre de Dios i Peru

Peru, som är känt för sina gamla ruiner och fantastiska landskap, är också hem åt en av de mest otroliga safariupplevelserna i världen: Amazonas regnskog. En safari i Peru ger en unik möjlighet att fördjupa sig i Amazonas vilda underverk.

Puerto Maldonado ligger i södöstra Peru och fungerar som en port till Amazonas, vilket gör staden till en knutpunkt för oförglömliga safariäventyr. Härifrån kan du delta i expeditioner in i hjärtat av regnskogen och upptäcka dess imponerande biologiska mångfald.

När du beger dig djupt in i Amazonas omges du av ett frodigt paradis. Ledsagad av kunniga guider navigerar du längs de snirklande vattenvägarna i Madre de Dios-floden, där du möter ett fascinerande urval av djurarter. Se efter färgglada aror som svävar genom luften, leksugna floduttrar som dyker ner i vattnet och ekorrapor som sitter i trädkronorna.

En av höjdpunkterna på en safari i Puerto Maldonado är ett besök i Tambopata nationalreservat. Detta skyddade område är ett paradis för djurlivet och ger möjlighet att se varelser som jaguarer, kapybaror, fjärilar och vrålapor.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär