• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarSingapore – grön stad och kulturell smältdegel

Singapore – grön stad och kulturell smältdegel

07 January, 2020
Visa alla inlägg

Marina Bay

Singapore är en ö, en storstad och en stat i sig själv.

Det är ett av världens minsta, självständiga länder, men trots den lilla storleken hittar du en värld av spännande upplevelser här.

Här ger vi dig en introduktion till Singapore. Se vad det är som gör just detta resmål till något helt speciellt.

En smältdegel av kulturer

Kampong Glam

Singapore rymmer många olika kulturer och är på många sätt flera länder i ett.

Det moderna Singapores historia startade 1819, då den brittiska kolonisten sir Thomas Stamford Raffles grundade hamnen och senare delade upp staden fyra etniska områden, som rymde olika etniciteter.

Det innebär att du i dag kan besöka stadsdelar som China Town, Little India och Malay-stadsdelen Kampong Glam, som var och en har sina egna specialiteter och kännetecken.

Den kulturella mångfalden präglar även landets språk. Singapore har nämligen inte mindre än fyra officiella språk: malajiska, mandarin, tamil och engelska. Dessutom talas här en lokal version av engelska som kallas för singlish. Singapore har infört en flerspråksutbildningspolitik och det är därför inte ovanligt att möta invånare som är flytande i två eller fler språk.

Du kan därför förvänta dig ett sammelsurium av olika kulturella intryck, när du besöker Singapore.

En stad i en trädgård

Singapore

För mer än 50 år sedan presenterade Singapores premiärminister sin vision om stadsstatens framtid.

Hans vision var att förvandla Singapore från en storstad med en trädgård till att vara en storstad i en trädgård. Man skulle alltså omvandla storstadens betongdjungel till en plats som är full av träd och växter.

Och i Singapore har de gjort just detta till sin specialitet!

Stadsstaten är i dag full av vackra parker och naturstigar. Även bland de höga skyskraporna hittar du träd och andra växter längs vägkanterna. Man planterar även på murar och taktoppar på själva byggnaderna – så kallade greenery high-rises, ett slags gröna eller planterade höghus.

Stadens vackra parker är till och med några av de mest fängslande attraktionerna. Det ses bland annat i Gardens by the Bay, där 18 konstverk, de så kallade SuperTrees, reser sig mot himlen i lodräta planteringar. Några av dessa SuperTrees är förbundna med en gångbro så att du kan uppleva den gröna parken från ovan.

Storartade shoppingmöjligheter

Orchard Road

Om du drömmer om den ultimata shoppingupplevelsen är Singapore resmålet för dig!

Staden är full av shoppingcenter som inte bara rymmer välkända märkesvaror utan även fungerar som svala oaser bortom värmen utanför.

I synnerhet centrumen på Orchard Road och Marina Bay är bland de mest populära.

Besöker du Singapore mellan slutet av juni och slutet av juli kan du uppleva (och dra nytta av) The Great Singapore Sale – fem veckor med fantastiska reor i en stor del av stadens butiker. Här finns det stora fynd att göra.

Något av det som gör Singapore till en populär shoppingdestination är möjligheten att köpa varor momsfritt. När du handlar i centrumen kan du se efter butiker som skyltar med momsfri shopping (tax-free). Du betalar 7 % moms som vanligt, men om du sparar alla dina kvitton på inköp över 100 singaporianska dollar så kan du få tillbaka momsen på flygplatsen innan du lämnar landet. Det är verkligen smart shopping! Läs mer om detta på Singapores webbplats.

En stad för riktiga matentusiaster

hawker

Det spelar ingen roll om du gillar billig gatumat eller dyra Michelin-restauranger – du hittar allt i Singapore.

Som ett resultat av stadsstatens många kulturer hittar du naturligtvis också en värld av matupplevelser.

Runt omkring i staden ligger de ikoniska hawker centers, vilket är matmarknader där du sitter under bar himmel och njuter av den lokala maten. Här kan du köpa specialiteter såsom stekta nudlar, indisk biryani eller fiskhuvudcurry beroende på i vilken stadsdel du befinner dig.

En av de helt unika matgatorna ligger i China Town. Keong Saik Road var en gång i tiden en del av Singapores Red Light District, men är i dag ett paradis för matglada människor. Gatans vackra och välbevarade byggnader rymmer några av de bästa restaurangerna i Singapore och är väl värd ett besök.

I traditionell sydostasiatisk stil hittar du självklart även den unika frukten durian. Det speciella med durianfrukten är dess märkvärdiga, och för några helt förfärliga, lukt som dröjer sig kvar länge i luften. Just därför är frukten inte heller tillåten på hotellrum eller i taxibilar.

Vill du uppleva Singapores unika charm?

Gå på upptäcktsfärd bland Singapores smala gator och frodiga parker, shoppa loss eller smaka på stadens utsökta mat.

Oavsett vad du vill uppleva i Singapore så lär du garanterat inte bli besviken!

Upplev Singapore som tillval på dessa resor:

Asiatours.se – Äventyrliga rundresor

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.