TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarSevärdheter på Koh Samui

Sevärdheter på Koh Samui

2018-12-06
Visa alla inlägg

Koh Samui

I södra Thailand ligger den vackra paradisön Koh Samui.

Koh Samui är särskilt känt för sina vackra vita sandstränder, och stränderna är helt klart en sevärdhet i sig själva. Men om du behöver lite aktiviteter på din avkopplande semester har den sydthailändska ön mycket mer att erbjuda än blått vatten och vajande kokospalmer.

Läs mer om några av Koh Samuis största sevärdheter här nedan.

Big Buddha

big buddha Koh Samui

På den nordöstra sidan av Koh Samui ligger Big Buddha-templet. Komplexet ligger egentligen på en liten ö som heter Koh Farn, som är sammanlänkad med Koh Samui via en väg.

Vid templet Wat Phra Yai, som även kallas Big Buddha, sitter en 12 meter hög guldbuddha. Den enorma statyn kan ses på flera kilometers avstånd – även från luften för de turister som kommer till ön med flyg.

Kvällen är en bra tid att uppleva buddhan, eftersom den är särskilt vacker i solnedgången. Efter solnedgången blir buddhan upplyst av strålkastare, vilket ger den ett väldigt gyllene sken.

Om ni vill uppleva templet med liv och rörelse är morgonen en perfekt tid att besöka komplexet. Vid den tiden kan ni få en unik kulturell upplevelse, eftersom det är då lokalborna kommer med offergåvor till templet och mat till munkarna.

Tips: När du besöker tempel och religiösa områden i Thailand ska du ha kläder på dig som täcker axlar och knän.Det gäller både män och kvinnor.

Ang Thong National Marine Park

Koh Samui

Från Koh Samui kan du även åka på en endagsutflykt till Ang Thong National Marine Park, som helt klart är ett måste för naturälskaren!

Nationalparken täcker ett område på 18 km2 och består av 42 små gröna öar, varav alla utom en är obebodda. Öarna består av grönklädda kalkstensklippor som sticker upp ur det klara blå vattnet. På några av öarna kan du hitta små gömda sandstränder och grottor.

Nationalparken bjuder på otroligt många vackra utsiktsplatser, bland annat Wua Ta Lap Viewpoint. För att komma till utsiktsplatsen bestiger du först en brant stig på 500 meter, och även om vandringen kan var tuff är det värt det. På toppen belönas du nämligen med en panoramautsikt över parkens gröna öar och det turkosa havet.

Om du har tur kanske du får se delfiner vid den turkosa vattenytan, uttrar eller kanske apor som gömmer sig i de gröna trädkronorna.

På vissa platser i parken kan man också både snorkla och dyka i det klara vattnet Under vattenytan kan du uppleva Thailands färgglada korallrev.

Tips: Besök parken mellan januari och oktober – Under årets sista två månader, november och december, är parken nämligen stängd i perioder på grund av vädret.

Namuang Waterfall

Namuang Waterfall

Omgivna av thailändsk djungel ligger två vackra vattenfall som är kända som Na Muang 1 och Na Muang 2. Det första vattenfallet är runt 18 meter högt och faller ner i en liten källa som du kan bada i.

Toppen av Na Muang 2 ligger ca 30 minuters promenad från Na Muang 1 och detta vattenfall är runt 80 meter högt. Du kan uppleva båda vattenfallen på en dagstur. Vattenfallen är helt klart värda ett besök tack vare deras läge inne i djungeln och den storslagna synen som väntar dig när du når fram till de otroligt vackra fallen.

Vid vattenfallen finns det flera spännande vandringsleder som tar dig på äventyr genom skogen.

Tips: Om du besöker vattenfallen med taxi är det bra att komma överens med chauffören att han ska vänta på er tills ni ska hem igen, eftersom det inte kommer så många taxibilar hit.Det är även bra att avtala priset för hela resan på förhand.

Wat Plai Laem

Wat Plai Laem

I den nordöstra delen av Koh Samui (nära Big Buddha-templet) ligger templet Wat Plai Laem som är byggt i thai-kinesisk stil. Här kan du se en 15 meter hög staty som föreställer gudinnan för barmhärtighet och medkänsla, Guanyin.

Gudinnan har avbildats sittande med sina 18 armar- utsträckta runt sin kropp. Tillbedjan av Guanyin började i gamla Kina och har sedan spridit sig till hela Sydostasien.

I komplexet hittar du också en annan enorm staty som föreställer en tjock, skrattande kinesisk buddha. Det sägs att buddhan har blivit så stor för att han ”slukar” de levandes lidanden.

Utöver de annorlunda statyerna hittar du också ett spännande buddhistiskt tempel här, som är dekorerat med alla möjliga glänsande krumelurer. Templet är byggt på ett sådant sätt att det ser ut som att det flyter på sjön det ligger vid. Därför kallas templet även för ”Samuis flytande tempel”.

Tips: I sjöarna runt templet finns det otroligt mycket fisk och sköldpaddor som thailändarna har satt ut.För 10 baht kan du köpa fiskmat – att mata fiskarna kan vara en rolig aktivitet för barn.

Chaweng Beach

Chaweng Beach

Koh Samui är fullt av vackra stränder, och stränderna är också – för de flesta – den största anledningen till att besöka ön.

Stranden Chaweng Beach är en otroligt vacker vit sandstrand, som är en perfekt plats att koppla av och njuta av de härliga omgivningarna. När du är på stranden har du alltid nära till härliga restauranger, där du kan äta thailändska specialiteter medan du njuter av den rogivande utsikten över havet.

Chaweng Beach är en väldigt barnvänlig strand, eftersom det finns flera sträckor där vattnet är grunt inne vid kusten.

Efter Chaweng Beach är Lami Beach den mest populära stranden på ön. Här hittar du en vit sandstrand med vackert, lugnt, blått vatten. Det finns färre resorter här, vilket gör att stranden är lugnare än Chaweng Beach.

Tips: Om du tycker om lugna omgivningar är Chaweng Noi, som är en del av Chaweng Beach, den perfekta platsen att tillbringa dina dagar vid havet på.

Vill du åka på semester till Koh Samui?

Oavsett om du vill uppleva thailändsk kultur och de buddhistiska munkarna eller om du vill utforska otroligt nationalparker så finns det något för alla på Koh Samui.

Med TourCompass kan du förlänga flera av resorna till Thailand med en solsemester på Koh Samui, eller så kan du välja vår öhoppning där Koh Samui är en av två fantastiska öar du besöker.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär