TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklar7 saker att göra i Tokyo

7 saker att göra i Tokyo

2017-10-05
Visa alla inlägg

Tokyo

Tokyo är Japans huvudstad och världens största stad. Miljonstaden är hem åt mer än 37 miljoner människor och den är fullspäckad med kontraster.

Storstaden är ett modernt mekka med skyskrapor, högteknologi och lyxiga shoppingcenter, men det finns fortfarande plats för traditioner. Tokyos gator är överfyllda av kejsarpalats och geishor klädda i kimonor.

Tokyo är idag ett sammelsurium av tidsåldrar – du kan både uppleva Japans uråldriga traditioner och det moderna japanska storstadslivet.

Läs vår lista med 7 saker du ska uppleva i Tokyo och få reda på vilka sevärdheter du inte får missa i världens största stad.

1. Besök den berömda vägkorsningen i Shibuya

Vägskorsningen

En av Tokyos mest fotograferade sevärdheter är den världsberömda korsningen i stadsdelen Shibuya som tros vara en av de mest trafikerade platserna i världen. Här vimlar det av tusentals japaner som korsar den stora gatan under dygnets alla timmar.

Gatukorsningen är en spännande sevärdhet i Tokyo och man kan verkligen känna att man befinner sig i världens största stad när man korsar gatan i Shibuya. Utöver de häpnadsväckande neonskyltarna finns det också massor av restauranger, köpcenter och ett pulserande nattliv där du kommer nära inpå Tokyos supermoderna storstadsliv.

2. Utforska Hamarikyu-trädgården

Hamarikyu-trädgården

Ett annat måste att besöka i storstaden är Hamarikyu-trädgården, som är ett grönområde i centrala Tokyo. Parken, som vetter ut mot bukten, är en av de mest natursköna platserna i Tokyo dit besökarna kommer för att andas ut från det pulserande storstadslivet.

Unikt för den här parken är att den har saltvattensjöar där vattennivån stiger och sjunker med tidvattnet. Parken grundades i början av 1600-talet. Kontrasten mellan parken och Tokyos moderna skyline är ikoniskt för Japan än i dag.

3. Besök Sensoji – Tokyos äldsta tempel

Sensoji

I den gamla stadsdelen Asakusa får du en spännande inblick i Japans gamla, kulturella traditioner.

Till skillnad från övriga Tokyo är inte Asakusa-området fullproppat med moderna skyskrapor. Gatorna i Asakusa har en speciell stämning, och här ligger även Tokyos äldsta tempel.

Templet heter Sensoji och är en känd sevärdhet i Tokyo som lockar till sig många japaner varje dag. De besöker templet för att tända rökelse och svepa den heliga röken runt sig i hopp om att bli av med sjukdomar, få framgång i livet, få barn eller något helt annat.

4. Shopping i Harajuku

Harajuku

Om du vill uppleva Tokyos enastående shopping möjligheter är det till stadsdelen Harajuku du ska bege dig.

Harajuku är ett pulserande område i Tokyo som inhyser street fashion och japansk popkultur.

På gatan Omotesando i Harajuku ligger de internationella modebutikerna sida vid sida. Här följer personalen dig ut på gatan och bugar sig djupt när du beger dig vidare på jakt efter det senaste japanska modet. Den djupa bugningen är ett klassiskt japanskt uttryck för stor respekt.

Det är också här du upplever Japans världsberömda street fashion. På gatan Takeshita Dori kan du se Japans färgglatt klädda tonåringar som tycker om att visa upp sin moderna stil.

5. Lugnet vid Meiji-templet

Meiji-templet

Meiji-templet är en av de mest fascinerande sevärdheterna i Tokyo.

Templet ligger i en lugn, grön park och byggdes för att hedra kejsare Meijis minne.

Innan du kommer fram till templet går du igenom två stora torii-portar. När du har passerat portarna fylls sinnet med en särskild ro som står i skarp kontrast mot Tokyos hektiska storstadsliv.

För många japaner är Meiji-templet en populär plats för ett traditionellt japanskt bröllop, och du har därför goda chanser att få se shintopräster, brudpar och bröllopsgäster.

6. Upplev tonfiskauktionen på Toyosu Fish Market

Fiskauktionen

Om du vill uppleva den världskända fiskauktionen i Tokyo äger den i dag rum på den splitternya marknaden Toyosu Fish Market.

Den gamla, autentiska fiskmarknaden Tsukii Fish Market som ligger i hjärtat av staden nära floden har fortfarande öppet men det är inte här tonfiskmarknaden äger rum.

Toyosu Fish Markets huvudattraktion är den världsberömda fiskauktionen och särskilt tonfiskauktionen. Om du vill ha en plats ska du boka hemifrån några månader i förväg inom en bestämd bokningsperiod. Och du ska gå upp tidigt om du vill uppleva auktionen av den blåfenade tonfisken eftersom den startar runt 5.30.

Världens dyraste blåfenade tonfisk såldes på den första auktionen som hölls på den nya fiskmarknaden 2019 för svindlande 2,5 miljoner pund. Fisken vägde 278 kg men tonfiskauktionens största tonfisk någonsin såldes 1986 och vägde 496 kg.

Utöver fiskmarknaden finns det också en frukt- och grönsaksmarknad samt några restauranger på våningen under huvudingångsvåningen.

7. Åk på båttur på Sumida-floden

Sumida-floden

Saknar du något roligt och annorlunda att göra i Tokyo är det en bra idé att ta en båttur på Sumida-floden som går genom hela Tokyo.

På det sättet kan du uppleva Tokyo från vattnet medan du passerar ikoniska byggnader, som bland annat högkvarteret för Asahi Super Dry och självklart de 12 legendariska broarna som varierar både arkitektoniskt och färgmässigt.

Besök Tokyo på en av våra spännande resor till Japan.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär