• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska man resa 2020?

Vart ska man resa 2020?

30 December, 2019
Visa alla inlägg

Maldiverna

Drömmer du om att resa till några av Asiens mest upplevelserika resmål?

Ska 2020 bli året då du äntligen kommer iväg?

Läs nedan och få våra förslag på 5 platser att resa till 2020.

Singapore – fascinerande mångfald och kulturell smältdegel

Singapore

Oavsett om du drömmer om storstadsliv, gröna oaser, shopping, vackra stränder, mångkulturella intryck eller kulinariska upplevelser så är Singapore resmålet för dig.

Singapore är ett av världens minsta självständiga länder, men trots storleken kommer du inte att ha tråkigt. Singapore rymmer ett hav av upplevelser, kulturer och etniciteter, och bara det att promenera runt i storstaden och insupa de många intrycken är en oförglömlig upplevelse i sig.

Om du vill uppleva annorlunda lösningar på hur man kan integrera naturen mitt i staden är Gardens by the Bay det perfekta området för dig. Här kan du se 18 konstverk, så kallade SuperTrees, resa sig mot himlen i förtrollande färger. Varje kväll uppförs en ljus- och musikföreställning där träden lyser i olika vackra färger och ljuv musik strömmar ut ur parkens högtalare.

Lockas du mer av fantastiska shoppingmöjligheter kan du bege dig till Orchard Road eller Marina Bay. Här kan du imponeras av överdådiga shoppingcenter, vars storhet är en upplevelse i sig. Ett besök i dessa center kan också ge dig en välbehövlig paus från värmen utanför. Du kan inte heller undgå att se det arkitektoniska hotellet Marina Bay Sands, som är format som tre separata höghus med ett skepp på toppen.

Gå inte miste om Singapores olikartade matupplevelser. Oavsett om du gillar äkta gatumat eller exklusiva Michelin-restauranger så finns det i Singapore. Besök ett så kallat hawker center, en lokal matmarknad, och njut av dess specialiteter. Eller promenera längs den unika matgatan Keong Saik Road i China Town, där du kan se vackra byggnader och besöka några av de bästa restaurangerna i Singapore. Ett riktigt paradis för matentusiaster!

Vill du imponeras av Singapores mångfald i både upplevelser och etnicitet? Res till Singapore 2020 och upplev en kulturell smältdegel.

Du kan uppleva Singapore under en förlängning av våra resor till Bali.

Amed och Sidemen – ”det äkta Bali”

Sidemen

Vill du uppleva orörda landskap och snorkla i ett paradis av koraller och tropiska fiskar? Res till Sidemen och Amed i östra Bali och få en autentisk upplevelse du sent kommer att glömma.

I Sidemen hittar du ett fantastiskt och orört naturlandskap. Här har du möjlighet att varva ner, värdesätta lugnet och njuta av att området ännu inte är överhopat av turister. Ge dig ut på en vandringstur och upplev bildsköna risterasser som smyger sig upp längs bergssluttningarna och plantager med kaffe, nejlikor och tropiska frukter, t.ex. salak som även kallas ormskinnsfrukt på grund av sitt ormliknande mönster. När du ser ut över Sidemen-dalen tronar Balis största vulkan Gunung Agung upp sig 3 000 meter över landskapet, och du har här möjlighet att se några fantastiska solnedgångar.

Rör du dig ännu längre österut kommer du till det charmiga dykparadiset Amed. Här kan du utforska den otroliga undervattensvärlden och imponeras av det magiska och färgrika korallrevet, eller luta dig tillbaka och bara njuta av den avslappnade stämningen. Är du fascinerad av undervattensvärlden kan du hyra snorklings- eller dykutrustning på stranden och utforska det så kallade japanska skeppsvraket, som ligger strax utanför Balis östspets. På land kan du strosa längs mörka vulkanstränder eller ge dig ut på vandring i Ameds bakomliggande, vackra landskap.

Vill du uppleva det äkta Bali? Gör dig redo att imponeras av den autentiska stämningen i Sidemen och Amed.

Sri Lanka och Maldiverna – en kombination av sydostasiatiska pärlor

Sigiriya

Gillar du både kultur, natur och solsemester på kritvita stränder? Varför välja? Kombinera din resa mellan Sri Lanka och Maldiverna och få hela paketet.

Tio fingrar är inte tillräckligt när man ska räkna upp hur många fantastiska platser du kan besöka i Sri Lanka. Om du drömmer om att uppleva lankesisk atmosfär bör du besöka en av de spännande fiskmarknaderna i Negombo och se hur fiske än i dag är lokalbornas främsta inkomstkälla. Vill du engagera alla dina sinnen kan du resa till Matale och se de praktfulla kryddträdgårdarna, där alla våra vardagskryddor växer.

Du får inte heller missa Sri Lankas många historiska upplevelser. Bestig Lejonklippan i Sigiriya och imponeras av historien om hur kungens son Kashyapa murade in sin far för att överta makten och sedan bygga det lejonliknande palatset, för att några år senare tvingas lämna tronen. Utforska även grottemplen i den gamla kungastaden Dambulla, som uppfördes av kung Valagamba under det första århundradet f.v.t. Gå mellan gyllene buddhastatyer och statyer av tidigare lankesiska kungar, gudar och gudinnor.

Sydväst om Sri Lanka hittar du Asiens minsta land, Maldiverna. Landet består av hela 1 190 små korallöar, som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper. Öarna omges av djupblått hav, turkosa laguner och ett vackert korallrev.

Med sina paradisiska, kritvita sandstränder och azurblått hav har Maldiverna blivit det ultimata resmålet för en dyk- och solsemester. Stå upp tidigt på morgonen och njut av solens varma strålar, se öns hägrar i vattenbrynet eller dåsa i en hängmatta i skuggan av ett palmträd. När du har fått nog av palmer, fin sand mellan tårna och paradiset på jorden för en stund kan du ta dig ner under havsytan. Här kan du snorkla och uppleva en fantastisk undervattensvärld full av vackra koraller och tropiska fiskar i alla regnbågens färger.

Vill du varva ner på Maldiverna? Bli rik på Sri Lankas kulturella upplevelser och vackra natur, och skäm bort dig själv med äkta lyx på Maldiverna.

Mondulkiri i Kambodja – elefantreservat i djungeln

Mondulkiri

Om du gillar frodig djungel och ett spännande djurliv är Kambodja det perfekta resmålet för dig 2020.

Kambodja ligger i Sydostasien och bjuder på såväl spännande historia som några av världens största sevärdheter. En av Kambodjas höjdpunkter är tempelkomplexen Angkor Thom och Angkor Wat. Du kan också uppleva Sydostasiens största sötvattensjö Tonle Sap, vackra landskap, Mekongfloden med risfält, peppar- och bananplantager samt djungel med elefanter.

Är du särskilt förtjust i den nobla elefanten och djungelns natur bör du åka till Mondulkiri. Här kan du besöka ett NGO-elefantprojekt och möta elefanterna i sin naturliga miljö under en vandringstur i djungeln. Låt det hårdföra bunongfolket berätta för dig om sin långa tradition för att arbeta med och ta hand om elefanter som behöver extra omsorg, vård, vila eller tidigare har varit hotade. Besök ett ”elefantsjukhus”, där elefanter får behandling om de blir sjuka eller skadar sig. Under en vandringstur i djungeln kan du uppleva små, autentiska stigar och elefanternas väg genom djungeln. Beväpna dig med tålamod, sätt dig tillrätta i en glänta och imponeras över naturens stora skapelser när du ser elefanterna äta av träd och växter.

Vill du också se hur människor samlas för att ta hand om naturens djur? Packa dina vandringsskor och besök Mondulkiri i Kambodja.

Hué i Vietnam – kejsarstaden med det praktfulla citadellet

Hue

I Vietnam hittar du allt från överdådig natur, vackra stränder, färgrika lyktor och tillmötesgående folkslag till historiska och kulturella pärlor.

Fascineras du av spännande historia och arkitektoniska verk är kejsarstaden Hué vid Vietnams kust något för dig.

När Nguyen-dynastin, Vietnams sista dynasti, fick makten 1802 flyttades huvudstaden från Hanoi i norra Vietnam till Hué i mitten av det avlånga landet. Hué förblev Vietnams huvudstad fram till 1945. Under Nguyen-dynastin byggdes även det karaktäristiska och mäktiga citadellet med inspiration från den Förbjudna staden i Beijing. Citadellet ligger vid Parfymfloden och fungerade som kunglig bostad, samtidigt som det var ett maktcentrum för Vietnams stora kejsare. Under Indokinakriget och Vietnamkriget förstördes många byggnader av bomber, men området håller i dag på att restaureras med hjälp av donationer från UNESCO.

Tack och lov! Citadellet är en imponerande upplevelse du inte bör missa när du besöker Vietnam. När du beger dig mot citadellet passerar du först Parfymfloden, för att sedan gå genom ingången. Härefter möts du av stora murstensbyggnader i klara gula, röda och blå färger som trots repor och tecken på ett hårt förflutet är storslagna. Medan du går runt i citadellet ser du bland annat Flaggtornet, de nio heliga kanonerna, det nedbrunna biblioteket, stora torg, eleganta portar och små trädgårdar.

Låter Hués historia spännande? Res till den gamla kejsarstaden och låt dig imponeras av det förflutna.

Vad vill du uppleva 2020?

Asiatours.se – Äventyrliga rundresor!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.