TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Bali: Vykort från Bali

Reseberättelse från Bali: Vykort från Bali

2019-04-12
Visa alla inlägg

Under hösten 2018 var vår kollega Anne på Bali. Nedan kan du läsa om hennes upplevelser under resan.

Tempel

Efter 20 timmars resa möts jag av den tropiska värmen och de fantastiska dofterna som skulle ledsaga mig på min rundresa.

En spännande tid väntar mig och jag ser fram emot de många intrycken jag kommer att få på resan.

Balineserna präglas av hinduismen och är mycket gästfria. Överallt möts man av ett leende.

risfält

Mitt program på Bali är välfyllt. En fantastisk cykeltur från vulkanen Batur längs med risfälten gör ett stort intryck på mig. Sträckan går i huvudsak utför, men man kan även testa sin förmåga att cykla i terräng. Jag kommer aldrig att glömma doften från risfälten. Längs vägen fick jag också möjlighet att prova det berömda Luwak-kaffet. Ett måste för kaffeälskare.

Man får inte heller gå miste om en forsränningstur på floden Ayung. Det var en spännande blandning av nervkittlande och rolig sightseeing. Sträckan genom vattenfallen var särskilt uppfriskande.

Tanah Lot

Under min rundresa vill jag självklart inte gå miste om de hinduistiska templen. Överallt längs vägen ser man offergåvor i form av små korgar med ris och blommor som familjer gör i ordning på morgonen. Både templet Pura Besakih, även känt som “modertemplet”, och havstemplet Tanah Lot är otroligt vackra.

Som djurälskare får jag också valuta för pengarna under min resa. Förutom aporna i Ubud kan jag hela tiden se apor från bilen. Jag var inte medveten om att apor älskar att simma eller fånga fisk i havet på morgonen. Delfinsafarin i Lovina är en helt unik upplevelse. När delfinerna simmar in i bukten på morgonen för att fånga sin frukost har man en bra möjlighet att se djuren på nära håll från båten. Jag kunde till och med höra de speciella ljuden de gör när de andas. Det var en oförglömlig upplevelse.

mat

Det bjöds också på kulinariska upplevelser varje dag. Nasi goreng, Bami goreng eller Babi guling, som är balinesisk spädgris – jag hittar alltid något spännande på restaurangernas menyer. Även från det “västliga köket”.

Jag avslutar min rundresa i Sanur och Seminyak. De två städerna är mycket turistvänliga och hit kommer många besökare.

I Seminyak kan man bada i den Indiska oceanen och här kunde jag verkligen förstå varför denna plats har en nästintill magisk dragningskraft på surfare från hela världen.

Bali är en spännande blandning av gästfrihet, kultur, historia, sport och rekreation vid poolen eller havet. Helt klart värt ett besök.

Anne, TourCompass