TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Maldiverna: Vackert, vackrare, ofattbart!

Reseberättelse från Maldiverna: Vackert, vackrare, ofattbart!

2018-12-17
Visa alla inlägg

Under sommaren 2018 besökte vår kollega Britta Maldiverna. Läs om hennes upplevelser nedan.

Stranden

Många superlativer har använts för att beskriva Maldiverna. Därför hade vi höga förväntningar när vi reste dit. De var inte överdrivna. Alla våra förväntningar överträffades.

Redan när vi såg havet i hamnen utanför Malés internationella flygplats kändes det nästan overkligt. Så turkosblått vatten har vi aldrig sett förut –  och då har vi ändå besökt en hel del länder med vackra stränder.

öar

Ankomsten till vår resort, Summer Island, förstärkte detta intryck. Folktomma stränder med vit, fin korallsand så långt ögat kan nå och mjuka vågor som rullar in mot land.

Personalen gav oss ett varmt välkomnande och när vi blev visade till vår bungalow fick vi ännu en glad överraskning. Välutrustat, rent och med utsikt över bukten. Vi behövde bara gå 10–15 steg för att komma ner till vattnet, som var lika varmt som i badkaret. Det är sant: 27–29 grader i vattnet känns visserligen svalkande, men det är tillräckligt varmt för att man ska kunna bada länge.

solnedgång

Den som vill prova sin snorkelutrustning direkt kan studera olika färgglada fiskar bara några meter ut från stranden.

Det går dock inte upp emot snorkelutflykterna till reven som ligger utanför kusten (med All Inclusive ingår en utflykt per dag, annars kostar den 20 USD). Här kan man förutom färgsprakande fiskar även se sköldpaddor, svartfenshajar, piggsvinsfiskar, muränor och andra djur.

Fisk

Efter en sportig dag full av upplevelser står en välsmakande buffé uppdukad i restaurangen. Här serveras internationella rätter av riktigt hög klass. Men här finns även rätter från det asiatiska köket med singalesiska och indiska influenser. Här kan man njuta av härliga curryrätter, sushi, eller kött, fisk och skaldjur från grillen.

Ja, vad mer kan vi säga?

Vi kommer tillbaka!

Britta, TourCompass