• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Kambodja: 6 höjdpunkter från vår resa

Reseberättelse från Kambodja: 6 höjdpunkter från vår resa

17 January, 2020
Visa alla inlägg

Våra kollegor Britta och Anne åkte till Kambodja i september 2019. Nedan kan du läsa 6 av Brittas höjdpunkter från resan. Du kan dessutom läsa Annes reseberättelse här.

Den största delen av Kambodjas befolkning är buddhister. Trots den delvis synliga fattigdomen är folket väldigt tillmötesgående och alltid glada. Det var en riktigt härlig upplevelse.

Här är höjdpunkterna från vår resa:

1. Spirituell utflykt till Phnom Kulen nationalpark (vid Siem Reap):

Phonom Kulen Nationalpark

Floden med de 1 000 Lingarna (kon- eller cylinderformade stenar huggna ur sandsten) gjorde intryck på mig.

Det fantastiska ljuset fick Lingarna att se magiska ut i det glittrande vattnet. Vattenfallen är vackert inramade av trädens och växternas starkt gröna färger och här badar folk (i sina färgglada kläder) i det heliga vattnet för att rena sig. Att besöka templet som är beläget mitt i skogen och Siam Reaps största, liggande Buddha var också väldigt speciellt att se. Om man älskar naturen har man kommit till rätt plats.

2. Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Prohm

Angkor Wat

Min kollega Anne var imponerad av templen Angkor Wat, Angkor Thom och Ta Prohm.

Ta Prohm – där de enorma träden har slagit rötterna runt templet – tog andan ur henne. Det ligger bokstavligen en mystik i luften. Kanske kände Angelina Jolie detsamma under inspelningarna av Tomb Raider?

3. Ön Koh Trong och Irrawaddy-delfinerna

Koh Trong

Vi övernattade på ön Koh Trong och lärde känna den här vackra och naturrika ön.

Den fantastiska resorten ligger mitt i naturen och på den här – fortfarande lugna – ön kan du uppleva det ”äkta Kambodja” (den största delen av befolkningen bor på landet).

Utflykten till delfinerna var en av resans absoluta höjdpunkter. Trots högvattnet kunde vi se delfinerna riktigt många gånger (minst 20 gånger). Vid ett tillfälle dök 3 delfiner upp precis vid båten. Det var verkligen fantastiskt.

4. Elephant Valley: Fantastisk och djurvänlig upplevelse!

Elephant Valley

Atmosfären är helt otrolig. Här får man träffa elefanterna i deras naturliga omgivning. Det läggs stor vikt vid att båda parterna känner sig säkra och lugna och här finns därför ingen elefantsimning eller -ridning.

Projektet fokuserar på djuren och lokalborna – som ska få arbetsplatser och ett hälsovårdssystem – inte på turisterna. Det är ett exemplariskt projekt!

5. Huvudstaden Phnom Penh

Phnom Penh

Phnom Penh är Kambodjas huvudstad och den största staden i landet. Här pulserar livet och det myllrar på alla gator och torg. Blandningen av den kambodjanska stilen och den franska kolonialarkitekturen var fascinerande. Man färdas tillbaka genom historien: Kambodja var under franskt styre i nästan 100 år.

Sedan dess har Phnom Penh utvecklats till en modern storstad med enstaka enorma skyskrapor kombinerat med breda alléer från den franska kolonialtiden.

Stadens främsta sevärdheter är kungapalatset och Silverpagoden. Templen och de tropiska trädgårdsanläggningarna präglar bilden runt kungapalatset och är väl värda ett besök.
Wat Phnom: Templet uppfördes på en höjd och är kanske det mest kända av sitt slag i huvudstaden. Phnom betyder ”höjd” på khmer.
Och ”Penh” var namnet på kvinnan som år 1372 hittade 5 Buddha-statyer vid Mekong-floden strand och placerade dem på den här höjden.

6. Kronan på verket – solsemester på den drömlika stranden på Koh Rong:

Koh Rongs

Vid Koh Rong kan man hitta på många saker: öhoppning, snorkling, dykning, fiske, trekking, cykling, kajakpaddling, segling, skådning av självlysande plankton, ridning och avkoppling.

Vi valde att koppla av under våra fyra dagar på den perfekta stranden på Koh Rong.

Efter frukosten la vi oss på den vita stranden och solade. Efter det tog vi en tupplur och på eftermiddagarna gick vi en promenad. På vägen gick vi förbi flera hemgjorda gungor och musselkedjor som hängde i träden – och det fanns nästan inte en själ så långt ögat kunde nå. Vid solnedgången åt vi middag. På kvällen lyssnade vi på havets ljud och beundrade den klara stjärnhimlen.

Slutsats: Sok San Beach är en av de vackraste stränderna vi någonsin sett!

Britta, Asiatours.se

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.