TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklar10 gratis reseappar som gör semestern ännu roligare

10 gratis reseappar som gör semestern ännu roligare

2020-06-22  |  uppdaterad: 2023-02-16
Visa alla inlägg

Iphone

Appar kan göra din resa både enklare och roligare.

Men vilka reseappar är ett måste att ladda ner inför din semester?

Vi har samlat en guide med 9 gratis reseappar, som bidrar till att göra din semester ännu roligare.

Observera: Alla nämnda appar är gratis att ladda ner (några med möjlighet till uppgradering och tillköp), men kan förutsätta tillgång till wifi för att kunna användas.

1) Packpoint

Före din resa väntar packningen. Kanske har du redan en packlista, som är färdig långt innan semestern börjar.

Men är du som de flesta av oss så tycker du att det där med att packa är det värsta med att resa …

Då kommer PackPoint till undsättning.

Med PackPoint får du en personlig assistent som kan hjälpa dig med att få jobbet gjort. Skriv in resmål, avresedatum, antal dagar du ska vara borta och eventuellt särskilda aktiviteter. Sedan kommer PackPoint med ett förslag på en packlista och en checklista så att du enkelt kan se vad du redan har packat.

Om du köper Pro-versionen kan du dessutom skräddarsy dina egna packlistor.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

2) TripAdvisor

Den moderna reseplattformen TripAdvisor är en fantastisk hjälp, när du ska bestämma vad du vill använda din dyrbara restid på.

På TripAdvisor har tidigare besökare recenserat en värld av sevärdheter och restauranger. Du kan antingen söka på en bestämd plats eller göra en allmän sökning på exempelvis matställen i området, om du letar efter en bra lunchrestaurang i Beijing eller om du vill äta fint i Kapstaden.

På så sätt har du de bästa förutsättningarna för att göra val som bidrar till en resa full av härliga upplevelser.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

3) Timeshifter

Jetlag kan kännas oundvikligt om du reser till en plats, där tidsskillnaden är stor och därmed bidrar till att sabotera de första dagarna på din resa.

Men det behöver inte vara så.

Med Timeshifter kan du nämligen undvika (den värsta) jetlagen.

Appen tar utgångspunkt i forskning på människors dygnsrytm och sömn. När du har skrivit in avresedatum, flygavgång, resmål samt några få uppgifter om dig och din dygnsrytm så tar Timeshifter fram en plan för hur du får minsta möjliga jetlag, till exempel när du ska hålla dig vaken/sova dagarna före din resa.

Läs även våra bästa tips för att undvika jetlag när du reser österut eller västerut.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

4) Maps.me

När du ska hitta i en okänd stad på egen hand kan det vara bra att ha lite hjälp nära till hands.

Med Maps.me kan du ladda ner stads- och landskartor offline så att du alltid hittar fram, hem eller till ett av dina utvalda resmål – även när du inte har tillgång till wifi.

Dessutom kan alla användare lägga till lokala sevärdheter eller restauranger som är väl värda ett besök. På så sätt kan du också använda appen som inspirationskälla för att välja spännande attraktioner du bara måste utforska.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

5) Google Translate

Google Translate är oumbärlig på din resa utomlands.

På flera av våra resmål talar lokalbefolkningen engelska, men på många platser kommer det att finnas språkhinder. Det kan i synnerhet hända när du befinner dig utanför större städer, eller om du har hittat en restaurang utan engelsk meny.

Med Google Translate kan du ladda ner dina utvalda språk offline så att du alltid har en digital tolk i fickan.

Google Translate kan till och med översätta skyltar, menyer eller andra texter om du håller din kamera mot dem. Det kräver dock att appen är online och därmed har tillgång till wifi.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

6) Duolingo

Finns det en mer motiverande tidpunkt att lära sig fraser på andra språk än när man befinner sig i landet där språket talas?

I många länder uppskattar man att du kan säga hej, hej då och tack på det lokala språket. Det visar nämligen att du har intresse och respekt för den kulturen du befinner dig i.

Duolingo gör det roligt att lära och appen är uppbyggd kring ett poängsystem och olika nivåer så att du är motiverad att lära mer för att komma längre.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

7) XE Currency

När du reser i utlandet är det alltid viktigt att hålla tungan rätt i munnen när du ska omräkna din egen valuta till det aktuella landets valuta.

Det gäller framför allt när du befinner dig i länder, där du antingen ska dividera eller multiplicera med höga tal för att omräkna till din egen valuta.

XE Currency är en valutaomvandlare som blixtsnabbt konverterar priser till önskad valuta. Appen har ett mycket användarvänligt gränssnitt som gör att du enkelt kan hålla ett öga på valutakurserna. Den uppdaterar de olika valutakurserna när du är online och sparar de senast uppdaterade resultaten offline.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

8) Pocket

Väntetider eller transportresor från den ena platsen till den andra kan ofta kännas oändligt långa.

Det är appen Pocket en lösning på.

I denna app kan du enkelt spara det du vill, så att du kan använda det offline senare. Det kan till exempel vara artiklar om Australiens sevärdheter, vad man ska äta i Japan eller till och med den här texten om vilka appar som är bra att ha på resan. På så sätt är du alltid garanterad underhållning, oavsett om du reser långt med buss eller båt, befinner dig på en flygplats eller något helt annat

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

9) WhatsApp

Med WhatsApp kan du både skicka meddelanden och bilder, ringa och videochatta.

Appen är praktisk när du vill uppdatera dina nära och kära därhemma medan du är ute och reser. Dessutom är appen gratis att använda när du har tillgång till wifi.

WhatsApp är också utmärkt när du ska hålla kontakten med dina medresenärer, till exempel om ni väljer att resa på olika utflykter eller att utforska områden i staden var för sig.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

10) WeatherPro

WeatherPro är appen för dig som gärna vill veta allt om vind-, vatten- och väderförhållanden.

Med WeatherPro får du detaljerad information om väderförhållandena. Den upplyser dig bland annat om UV-index och vattentemperaturer. Det sistnämnda är särskilt relevant om du ska på solsemester eller är förtjust i snorkla eller dyka.

Appen ger dig också uppgifter om vindförhållanden, som är värda att ha koll på om du älskar vattenaktiviteter eller andra sporter som påverkas av vinden.

Hämta appen till Android här.

Hämta appen till iOS här.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär