• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Påskresor till Asien

30 January, 2020
Visa alla inlägg

Intro

Res till Asien i påsk och upplev många spännande och fascinerande resmål.

Asien bjuder på en mängd länder som är särskilt väl värda ett besök i mars och april, då påskdagarna som regel infaller

Påskperioden i Asien kännetecknas bland annat av att det är varmt, många soltimmar och ganska lite regn. Och vem vill inte ha det så?

Nedan kan du läsa mer om några av de resmål som vi rekommenderar dig att besöka i påsk.

Thailand i mars och april – azurblått hav och härliga stränder

Thailand

Thailand är ett otroligt populärt resmål. Det är nämligen ett fantastiskt land att resa i, vilket gäller även under påsken och våren.

Thailand är ett stort land och därför kan det också vara regionala skillnader i vädret, beroende på om din påskresa går till norra, södra eller centrala Thailand. Generellt infaller påsken under den varma perioden i Thailand. I påsksäsongen kan du besöka Thailand innan regnperioden börjar. Njut av solen och värmen och undvik för många regnskurar.

Om avkoppling, solbad och azurblått hav står på ditt schema i påsk så rekommenderar vi dig att besöka de vykortsperfekta öarna i den thailändska gulfen. Njut av din påsksemester med bland annat öhoppning vid paradisöarna Koh Phangan och Koh Samui. Utforska de vackra öarna och deras fina natur, njut av den avslappnade atmosfären, lägg dig i en hängmatta under palmerna, ta ett dopp i böljorna blå eller njut av en kall drink i skuggan. Öhoppning i Thailand bjuder på många härliga upplevelser.

Thailand har ett hav av imponerande och detaljrika tempel för dig att besöka. Låt dig imponeras av templens storhet och den stora mängden guld, och få en spännande inblick i Thailands historia och fascinerande kultur.

Ett besök i Thailand bjuder även på annorlunda och spännande mat. Här är både kyckling, nudlar och ris populärt att äta, och thailändarna är duktiga på att krydda sin mat – ibland lite väl mycket, kan vissa tycka.

Vi förstår gott att Thailand har blivit en hit bland många. Här finns allt du behöver och du kan se fram emot en fantastisk påsksemester i det historiska, vackra och gästfria landet.

Tillbringa din påsksemester i Thailand:

Sri Lanka i mars och april – naturupplevelser och solsemester

Sri Lanka

Sri Lanka är ett fantastiskt resmål att besöka året runt, och påsken är inget undantag.

I mars och april bjuder Sri Lanka på härligt varmt väder och massor av soltimmar. Den här tiden på året är faktiskt en riktigt fin tid att besöka Sri Lanka eftersom nordöstmonsunen har avtagit och sydvästmonsunen ännu inte helt har gjort sitt intåg.

Om du tycker om att använda kroppen och utmana dig själv så är Sri Lanka ett riktigt bra resmål att besöka. Här kan du prova på häftig forsränning, dyka eller vandra medan du njuter av den vackra och vilda naturen som omger dig.

Sri Lanka bjuder även på spännande, exotiska djur som du har möjlighet att komma riktigt nära, bland annat i Yala nationalpark. På din safariutflykt kan du se allt från elefanter och apor till bufflar och krokodiler, för att bara nämna några. Och vem vet, kanske har du turen att få se en av de sällsynta leoparderna i buskarna.

Från land till havs – drömmer du om att åka på valsafari och se de stora valarna på riktigt nära håll så kan du göra det nu. Säsongen för valsafari i Sri Lanka är nämligen oktober till april.

Ska du avsluta påskresan med solsemester kan du se fram emot vackra sandstränder, palmer och härligt havsvatten. Kanske har du lust att ge dig ut och surfa på böljorna blå. Längs stränderna i Sri Lanka finns det goda möjligheter att hyra en surfbräda och tillbringa några roliga och utmanande timmar bland vågorna.

Det spelar ingen roll om påsksemestern ska omfatta vacker natur, fascinerande djurliv, läckra sandstränder, kulturella upplevelser eller spännande matupplevelser – Sri Lanka har garanterat något för dig.

Tillbringa din påsksemester i Sri Lanka:

Japan i mars och april – vackra körsbärsträd och härliga färger

Japan

Japan är ett historiskt land som bjuder på många olika sevärdheter.

Om du besöker Japan under påsken har du de bästa möjligheterna att få se något riktigt speciellt. Det är nämligen då de vackra japanska körsbärsträden slår ut och målar Japan i otroligt vackra, rosa nyanser.

Körsbärsträdens blomning kallas Sakura och är en av Japans stora höjdpunkter, som både turister och japaner njuter av att uppleva. Trädens blomning beror på de vädermässiga förhållandena, men körsbärsträden i Kyoto och Tokyo slår oftast ut i slutet av mars/början på april.

Se de vackra träden i bland annat Uenoparken i Tokyo, där blomningen utgör ramen för en fantastisk folkfest med euforiska japaner. Här möter du japanska familjer med picknickkorgar, som de njuter av i de vackra omgivningarna. Du får också se japaner som skuttar omkring i sina försök att fånga de blomblad som faller ner från körsbärsträden och virvlar i vinden.

Påsken i Japan är så mycket mer än förtrollande körsbärsträd.

Besök Kyoto och Japans huvudstad Tokyo och upplev en kombination av de gamla traditionerna i Kyoto och det hypermoderna och fascinerande Tokyo. I Kyoto besöker du två platser som står med på UNESCOs världsarvslista, nämligen Silverpaviljongen Ginkakuji och den imponerande tempelbyggnaden Kiyomizu. I Tokyo väntar det moderna Japan och här kan du se fram emot att uppleva en spännande kultur med neonskyltar, mangateckningar och ett supereffektivt transportsystem. Ta en tur med Japans höghastighetståg, Shinkansen.

Kombinera eventuellt din påsksemester i Japan med ett besök på den japanska ön Okinawa, som har ett tropiskt klimat året runt. Okinawa är en helt annat upplevelse än övriga Japan. Ön bjuder på en unik, individuell kultur, särskilda seder och ett annorlunda språk. Havet runt ön är fullt av färgrika djur och här kan du se fram emot härliga dykutflykter.

Se fram emot en minnesrik påsksemester i Japan, där historisk kultur och spännande upplevelser väntar dig.

Tillbringa din påsksemester i Japan:

Bali i mars och april – charm, frodig natur och spännande kultur

Bali

Res på påsksemester till charmiga och idylliska Bali, där du kan se fram emot en värld av spännande upplevelser och mycket behagligt väder.

April markerar nämligen slutet på regnperioden och det innebär stabilare väder, fler soltimmar och mindre regn än i de föregående månaderna. Samtidigt har de riktigt stora turistströmmarna inte startat än, vilket ger dig extra bra plats vid sevärdheterna under din påsksemester på Bali.

I och omkring påsk kan du bland annat se fram emot supersköna stranddagar med fint och klart hav, vilket beror på att vinden är i avtagande under denna period. Det ger de bästa förhållandena för vackra snorklings- eller dykutflykter, eller kanske några timmars surfing på vågorna.

Föredrar du vacker och frodig natur är tiden runt påsk en upplagd tidpunkt att besöka Bali. Direkt efter regnperioden är all vegetation nämligen fortfarande grön och vacker, och det finns fortfarande massor av vatten i de stora vattenfallen.

De många vackra risfälten är också värda ett besök, och är du förtjust i apor bör du besöka det underhållande Monkey Forest i Ubud. Men var på din vakt – aporna är inte skygga och kan gott få för sig att stjäla en banan ur din hand.

Vem älskar inte nyfikna, söta och gulliga delfiner? Låt väckarklockan väcka dig på morgonen och följ med på delfinsafari tidigt på morgonen. Segla ut på havet i morgontimmarnas vackra sken och spana efter delfiner i horisonten. Se fram emot att se de lekglada djuren hoppa och skutta både framför och vid sidan om båten. Du kan knappast få en bättre start på dagen.

Kombinera eventuellt din påsksemester till Bali med ett besök i fascinerande Singapore. Påsken är en riktigt bra tid att besöka Singapore, med dess tropiska klimat och många soltimmar.

Tillbringa din påsksemester i Bali:

Vietnam – mångfald, kultur och natur i ett

Vietnam

Vietnam är ett härligt och sevärt resmål att besöka året runt, och våren och påsksäsongen är inget undantag.

Det långa landet sträcker sig över två klimatzoner och därför kan vädret också variera kraftigt beroende på var i landet du befinner dig. Men generellt är mars och april bra månader att besöka det charmiga och mångfaldiga landet.

Under din påsksemester i Vietnam kan du se fram emot att uppleva en fantastisk och färgrik kultur, mångfaldig och tillmötesgående lokalbefolkning, välsmakande och spännande mat, frodig natur och djungel, sol och bad och mycket, mycket mer.

Åk till exempel på påsksemester till den norra delen av Vietnam, där en härlig blandning av både gammal historia och modernt liv och rörelse väntar dig i staden Hanoi. Väster om Hanoi, i staden Mai Chau, kommer du tätt inpå det autentiska och vietnamesiska vardagslivet på landet. Du besöker också spännande etniska byar, risfält och mycket annat. Generellt är den norra delen av Vietnam ett riktigt bra val för dig som älskar kultur och natur.

Även den södra delen av Vietnam bjuder på många härliga upplevelser under påsken. I den södra delen kan du uppleva både Mekongdeltats frodighet, spännande djur i Nam Cat Tien nationalpark, mångfaldig kultur och inte minst tropiska stränder och ett fantastiskt hav att bada i. Under påsken kännetecknas Vietnams södra del av soliga dagar och höga temperaturer.

Vietnams befolkning är en upplevelse i sig. Mångfald och värme beskriver de vietnamesiska invånarna, som alltid möter dig med ett stort och tillmötesgående leende. Du kan se fram emot att uppleva hur vietnameserna lever och kan räkna med att många av dem är intresserade av dig som utländsk besökare.

Res till det charmiga och spännande Vietnam i påsk och förtrollas av den vackra naturen, den intressanta kulturen och de tillmötesgående och leende vietnameserna.

Tillbringa din påsksemester i Vietnam:

Kina i mars och april – förtrollande färger och ett otal sevärdheter

Kina

Påsken och våren är en förtrollande tid i Kina då allt blommar och klär landet i vackra färger.

Det är dessutom en väldigt bra tid att resa till Kina eftersom vädret är milt och nederbörden begränsad. Det kan naturligtvis förekomma regionala skillnader i vädret i det enormt stora landet.

Det är svårt att prata om Kina utan att nämna Beijing – Kinas pulserande och otroligt imponerande huvudstad. Beijing ligger i den nordöstra delen av Kina och bjuder på många olikartade upplevelser för alla smaker. Se bland annat den magiska Förbjudna staden, det historiska Himmelska fridens torg och naturligtvis den storslagna Kinesiska muren.

Något unikt vid påsktiden i Kina är de vackra körsbärsträden, som slår ut i full blom i mars och april. Det kan du se i bland annat Yuyantan Park, som ligger lite väster om stadskärnan. Parken har mer än 2 000 körsbärsträd och 20 olika arter. Låt dig förtrollas i den vackra parken när de fina, rosa nyanserna omger dig och ger dig en magisk syn du sent kommer att glömma.

Även i Shanghai har du möjlighet att se de vackra körsbärsträden blomma. I Shanghai kan du gå på upptäcktsfärd i parkerna Gucun Forest Park och Shanghai Botanical Gardens, där du kan få en vacker överblick över de fina träden och insupa den idylliska stämningen.

Njut av din påsksemester i historiska, spännande och vackra Kina, där upplevelserna väntar på dig.

Tillbringa din påsksemester i Kina:

Asiatours.se – Äventyrliga rundresor!

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.