TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarKoyo i Japan – ett färgrikt höstfenomen

Koyo i Japan – ett färgrikt höstfenomen

2019-03-25
Visa alla inlägg

Koyo i Kyoto

Japan är ett land otroligt rikt på kultur.

Nytt och gammalt, traditioner och modern livsstil – allt går hand i hand i det östasiatiska landet.

Men Japan bjuder också på fantastiska naturfenomen.

Ett av dem kallas ”koyo”.

Vad är koyo?

När hösten kommer till Japan byter löven till vackra höstfärger överallt.

Fenomenet kalla koyo, eller momijigari, och är höstens motsvarighet till vårens populära körsbärsblomning.

Koyo färgar landskapet i vackra höstnyanser som gult, orange och rött, och kan vara minst lika förtrollande som körsbärsträdens rosa trädkronor under våren.

Under koyo är särskilt de röda löven från de japanska lönnträden, även kallade momiji, en otroligt vacker syn. De vackert formade löven med skiftande röda nyanser ger naturen en spännande utseende under hösten. Det japanska tecknet för ”höstfärg” och ”lönnträd” är faktiskt samma, och lönnträdens blad är därmed synonyma med höstfenomenet.

När inträffar koyo?

Gingkoträd i Tokyo

Du kan uppleva koyo i hela landet, men precis som körsbärsblomningen börjar i söder på grund av värmen börjar koyo i norr.

Höstfenomenet börjar kring mitten av september och rör sig söderut i takt med att hösten gör sitt intåg i olika delar av Japan. Koyo pågår fram till december, och du kan uppleva de vackra höstnyanserna i ca 20 till 25 dagar i varje område.

Koyo-perioden är populär bland japanerna och har varit det i flera årtionden, och besökare från hela världen har nu också fått upp ögonen för fenomenet.

Du kan uppleva den förtrollande hösten både i naturområden och storstäder.

När kan du uppleva fenomenet i de japanska städerna?

Beroende på var i Japan du befinner dig kan du uppleva koyo vid olika tidpunkter under hösten. Tidsperioderna är ungefärliga och kan ändras beroende på vädret.
• I Kanazawa kan du uppleva höstfärgerna i början av november.
En av de bästa platserna att uppleva de vackra färgerna är i Kenrokuen-trädgården, som räknas som en av de vackraste i Japan.

• I Tokyo kan du uppleva koyo i slutet av november och början av december.
Du får en spektakulär syn i huvudstaden om du promenerar ner längs Icho Namiki, även känd som Gingko Avenue. De gula trädkronorna skapar en otroligt vacker allé på varsin sida av gatan. Du kan också ta en promenad i Koishikawa Korakue-trädgården, som också bjuder på unika höstupplevelser.

• I Kyoto kan du uppleva koyo kring mitten/slutet av november.
Den gamla staden är en av de bästa platserna för att uppleva koyo då parkerna runt stadens många tempel pryds av vackra lönnträd. Du kan till exempel ta en promenad kring Tofukuji- eller Kiyomizudera-templet och få en fantastiskt pittoresk upplevelse.

• I Osaka kan du uppleva höstfenomenet på flera platser i slutet av november/början av december.
Upplev till exempel ginkgoträd i slottsparken i centrum och längs Midosuji-vägen, där omkring 800 träd står planterade. Strax utanför Osaka finns det också möjligheter till fantastiska upplevelser när du går på den 280 meter långa Star Swing-bron i Hoshida-parken. Här får du en 360-graders utsikt över de vackra trädtopparna.

Hiroshima bjuder också på unika koyo-upplevelser omkring mitten av november.
Upplev höstens alla färger vid Mitaki-dera-templet i staden eller åk ut till Miyajima-ön strax utanför, som är känd för sitt flytande tempel och Momiji manjū-bakelser, som är formare som lönnlöv.

Kyotos fantastiska natur

Koyo i Hiroshima

Du kan uppleva lönnträd i hela landet.

Höstens favoritträd växer i många japanska trädgårdar och vid många tempel.

Utöver de ikoniska röda lönnlöven finns det många andra, vackra träd som bidrar till att färga den japanska hösten i vackra nyanser.

Ett annat populärt träd under hösten är ginkgoträdet. Ginkgoträdets blad bidrar till den vackra höstnaturen med gula nyanser, som skapar en vacker konstrast till de röda lönnlöven. Man skulle kunna tro att det är körsbärsträdet som är symbolen för Tokyo, men det är faktiskt ginkgoträdet som har den rollen.

Du kan också uppleva nanakamado-trädet, det japanska lärkträdet, eller körsbärsträdens blad i höstblomningen.

Japan är ett land du bör unna dig att besöka minst en gång i livet.

Om du vill uppleva ett asiatiskt land fyllt av vackra höstfärger är det under koyo-perioden du ska resa.

Om du är osäker på vilken resa som passar dig är du välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig att hitta din kommande drömresa.

TourCompass – Kom riktigt nära!