• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklar7 fina stränder i Asien

7 fina stränder i Asien

23 October, 2017
Visa alla inlägg

Strand i Asien

I Asien kan du hitta några av världens bästa stränder.

Kontinentens många kuster ger dig möjligheten att besöka ett hav av frodiga, finkorniga, vita sandstränder med det vackraste turkosblåa och smaragdgröna vattnet. Palmerna erbjuder skugga i värmen medan barnen leker i sanden.

Vi ger dig 7 tips om vilka fina stränder du kan besöka på din resa till Ost- eller Sydostasien.

1. Sanur på Bali – Lugnt och barnvänligt

Sanur

Den indonesiska ön Bali är det närmaste du kommer paradiset på jorden.

Den långa kustlinjen Sanur som ligger på Balis sydöstra sida, sträcker sig över 8 kilometer. Här ligger en lång rad stränder som kallas för Sanur.

Stranden är barnvänlig eftersom vattnet är lugnt på grund av de omkringliggande korallreven. Stranden har många olika besökare men den är känd som en lugn plats med möjlighet till en ostörd avkoppling. De bästa stränderna ligger på kustlinjens södra del.

Om du vill ge dig ut på utflykt en dag kan du ta en tur till staden där du kan uppleva den balinesiska kulturen.

Besök Sanur som avslutning på en rundresa på Bali, Java eller Sumatra.

2. Mirissa på Sri Lanka – Idyll och magiska solnedgångar

Mirissa

Du kan uppleva massor av vackra stränder på en rundresa på ön Sri Lanka, som är frodig, betagande och trollbindande.

Den ljusa sanden, palmerna och det blå vattnet kännetecknar stranden Mirissa, som ligger på Sri Lankas sydkust. Den vackra stranden verkar nästan helt övergiven eftersom det inte ligger några hotell direkt vid stranden. Avsaknaden av hotell ger goda chanser till avkoppling.

Mirissa som bara ligger 200 km från ekvatorn är stället du ska vara på om du behöver lugn och ro. Det högsta ljudet du hör är ljudet av den piña colada som personalen förbereder åt dig.

På Mirissa kan du uppleva de vackraste morgonstunderna och de mest magiska solnedgångarna.

Mirissa är dessutom känd för sin valsafari. På valsafari åker du båt och tillsammans med besättningen försöker du att få syn på allt från delfiner till världens största val, blåvalen. Det är högsäsong för valsafari mellan oktober och april.

3. Koh Hai i Thailand – Förstklassig avkoppling

Koh Hai

Thailand är ett mekka av vackra öar och stränder.

Stranden på Koh Hai, även kallad Koh Ngai, är pittoresk och perfekt som en del av öhoppning i Thailand. Det kristallklara vattnet med vackra koraller, palmer och den mjuka, vita sanden utgör den perfekta platsen för några härliga stranddagar. Den idylliska stranden ger förstklassig avkoppling – en plats där tiden kan stå still. Du är i paradiset.

Utsikten från solstolen är traditionellt thailändsk. Longtailbåtarna ligger och guppar i vattenbrynet, brisen får palmernas blad att vaja och det fantastiska vattnet lockar till en simtur.
På ön finns ingen trafik, stress och inget jagande utan bara tid att spendera med varandra.

Om du är sugen på lite aktiviteter är de vackra korallerna perfekta för snorkling och dykning. Du kan också ta en tur i djungeln där du kan njuta av den vackra utsikten över havet från en utsiktsplats.

4. Hoi An i Vietnam – Autentiska upplevelser

Hoi An

En stor del av Vietnam består av kust och de finns stor chans att hamna på en strand på din Vietnamresa.

Stranden An Bang i Hoi An är unik. Utvecklingen som håller på för fullt överallt i Vietnam har inte riktigt nått fram till stränderna. Stranden med sin vita och mjuka sand är ett underbart ställe för att koppla av och ladda upp för ännu en dag på Hoi Ans små gator.

På An Bang finns det möjlighet till en rad olika strandaktiviteter. Du kan bland annat lära dig att surfa, prova på paddle-board eller simma i det klara, blåa vattnet.

Om du bor i staden Hoi An kan du låna en cykel på hotellet för att ta dig till stranden. Om du cyklar hela vägen till Hai Bá Trung kommer du att cykla förbi marker och våtmarker där du kanske har turen att möta en buffel.

5. Tiger Beach, Okinawa i Japan – Lugnt och orört strandparadis

Okinawa

Det är få som kopplar samman en resa till Japan med solsemester. Men Japan har faktiskt massor av möjligheter till att koppla av på en härlig strand, till exempel på ön Okinawa, som ligger sydväst om Japans huvudö.

Besök till exempel stranden Tiger som är en pittoresk strand med smaragdgrönt vatten och vit sand.

Den vita sandstranden, som är känd för att vara orörd och välbevarad, är ett perfekt ställe att tillbringa dagen på om man behöver lite avkoppling.

I området finns en mängd aktiviteter att välja bland. Du kan åka på solnedgångskryssning, båttur med snorkling eller om du hellre vill vara torr kan du ta en tur i en båt med genomskinlig botten och fortfarande se fiskarna på nära håll.

6. Ngapali i Myanmar – En liten bit av himmelriket

Ngapali

På Myanmars västkust, vid Bengaliska viken och Andamansjön, ligger den 3 kilometer långa sandstranden Ngapali. Stranden är Myanmars mest populära destination för solsemester och ett perfekt ställe att avsluta resan i Myanmar.

Precis som andra platser i landet bjuder Ngapali på unika upplevelser och det är den perfekta platsen för avkoppling.

Ta en simtur i det fantastiska, turkosa vattnet eller ta en idyllisk promenad längs den vackra stranden med palmer.

Ngapali är en gammal fiskeby. De traditionella fiskarna från byn åker än idag ut på havet för att fiska. Prova gärna fisk- och skaldjursrätter som är väldigt klassiska för trakten.

Under 2017 korades dessutom stranden till en av Asiens tre bästa stränder av Travellers Choice, Tripadvisor.

7. Gili Trawangan i Indonesien – Ett paradis för strandälskare

Gili Trawangan

Om du drömmer om kritvita stränder, turkosblått vatten och förtrollande solnedgångar är Gili-öarna något för dig.

Gili Trawangan är perfekt för dig som vill varva ner. Det är nämligen inte tillåtet att köra motordrivna fordon på ön. Det är därför det perfekta stället för en spännande promenad, cykeltur eller en tur med häst och vagn.

Om du vill krydda avkopplingen på den kritvita stranden med lite aktivitet kan du prova snorkling och dykning. Ön är omringad av ett vackert korallrev och kan därför klassas som ett paradis både över och under vattenytan. Den bästa snorklingen finns vid North Beach.

Du kan besöka Gili-öarna som avslutning på din Bali-resa.

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.