TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarFem sevärdheter du bör uppleva i Bangkok

Fem sevärdheter du bör uppleva i Bangkok

2017-08-22
Visa alla inlägg

Bangkok

Bangkok är en stor, livlig och pulserande metropol som varje år lockar miljoner resande från hela världen med sin spännande kultur och sitt vibrerande storstadsliv. Det är här som det nya och moderna Thailand möter de gamla buddhistiska traditionerna, vilket gör staden helt unik.

Oavsett om du vill utforska de imponerande templen, shoppa på marknader och stora varuhus eller besöka de färgglada gatuköken har Bangkok något för dig.

Nedan har vi gjort en lista över fem sevärdheter som du kan uppleva i Bangkok.

1. Besök kungapalatset Grand Palace

Grand Palace

En av de stora upplevelserna i Bangkok är det överdådiga och mer än 200 år gamla kungapalatset Grand Palace. Det enastående palatset består av flera byggnader som är utsmyckade med guldbelagda tak och omgivna av statyer av krigare och demoner.

Grand Palace var hem åt den thailändska kungafamiljen i mer än 150 år, men nu används palatset endast av kungen vid religiösa ceremonier och högtider. Inne i palatset ligger Wat Phra Kaew-templet, som är Thailands heligaste plats. Där finns den världsberömda buddhastatyn, som är uthuggen ur ett enormt klargrönt jadeblock.

2. Åk på cykeltur till Bangkoks djungel

Bangkoks djungel

Det är inte många som vet att det finns djungel i Bangkok. Bangkok har många gröna områden och frodig djungel som kan vara en frisk fläkt efter besök i den livliga storstaden.

En annorlunda och rolig aktivitet som du kan göra i Bangkok är att åka på en spännande cykeltur till Bangkoks djungel. Här utforskar du storstaden ur ett perspektiv som få resenärer upplever. Turen går i ett lugnt tempo på en plan sträcka längs små vägar och stigar genom byar och förbi tempel och trädgårdar.

På vägen korsar du en flod med båt för att komma in i djungeln, där du möts av ett fantastiskt landskap med bananträd, vattenfall och decimetertjocka bambustjälkar.

3. Smaka på det thailändska köket

Gatukök

Den thailändska maten är en av de stora upplevelserna i Bangkok. Det thailändska köket bjuder nämligen på en mängd olika välsmakande rätter som inte nödvändigtvis behöver avnjutas på en restaurang.

Besök ett av Bangkoks många gatukök som finns överallt på de livliga gatorna. Det brukar vara ett underhållande och avslappnat sätt att äta på, då du har möjlighet att komma i kontakt med den lokala befolkningen som själva ofta äter på marknaderna eller i matstånden på gatan.

4. Utforska Bangkoks marknader

Bangkok marknad

Oavsett om du tycker om shopping eller inte är det värt att besöka Bangkoks pulserande marknader som finns på många platser i staden. Här kan du köpa allt från smycken, väskor och kläder till välsmakande thailändsk mat för en billig peng. Stämningen är alltid på topp när priserna prutas ner i de många stånden.

Om du vill ha något att göra i Bangkok på en fredag, lördag eller söndag kan du besöka weekend-marknaden Chatuchak. Marknaden har över 15 000 olika stånd och är en av de största marknaderna i hela Asien.

Du kan också uppleva en av de berömda flytande marknaderna i Bangkok, där det varje dag säljs varor på floden från små träkanoter som flyter mellan varandra.

5. Åk båt längs Bangkoks kanaler

Bangkoks kanaler

Upplev Bangkok från vattnet på en båttur på klongerna, som är Bangkoks kanaler.

En expressbåt avgår från en plats i närheten av kungapalatset och åker till stadsdelen Nontaburi, som anses vara ”det gamla” Bangkok, där du kan besöka en lokal marknad.

Förr i tiden bedrevs huvuddelen av den dagliga handeln i Thailand på och längs kanalerna. Detta resulterade i att de tidiga europeiska handelsresande som besökte staden gav den namnet ”Östens Venedig”.

I dag är kanalerna i Bangkok fortfarande en viktig del av lokalbefolkningens vardag. Du får uppleva det lokala livet från vattnet, där du kan se de båtburna brevbärarna och försäljarna åka förbi.

Vill du åka med till Bangkok? Se våra resor till Thailand här!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär