• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarBröllopsresor i 3 prisklasser

Bröllopsresor i 3 prisklasser

02 April, 2019
Visa alla inlägg

ö i Maldiverna

Asien är en oöverträffad världsdel när ni ska fira er kärlek på en bröllopsresa.

Beroende på vilken budget ni har finns det olika resmål att välja mellan. Men en sak är säker: Oavsett vad kommer ni garanterat att få ett antal fantastiska dagar i varandras sällskap.

Få 3 tips på romantiska, asiatiska resmål till smekmånaden – för er med liten, mellanstor och stor budget.

Bali – Den budgetvänliga bröllopsresan

Ubud Bali

Även om ni helst vill hålla budgeten för bröllopsresan nere finns det goda chanser att få en upplevelserik bröllopsresa i Asien. Bali kan ge dig fantastiska minnen – även med en mindre budget.

Bali är perfekt för er som drömmer om en bröllopsresa i tvåsamhetens tecken med kultur, natur och strandliv.

Bali kallas även ön med de 1 000 templen, och det är inte utan anledning. Den hinduistiska kulturen är väldigt framträdande på ön och kan upplevas i några av de unika templen. Ni kan till exempel besöka Tirta Empul, som är ett heligt vattentempel. Utforska det romantiska templet hand i hand och upplev kulturen nära inpå.

Bali har även vacker natur. Området i höglandet runt Ubud är äventyrligt. Här är vulkaner, grönklädda berg, risterrasser och djupa klyftor kännetecken på områdets mångfaldiga kultur. Om ni vill kan ni komma ännu närmre inpå naturen med forsränning eller en cykeltur. Ni kan även ta en utflykt till Ubuds konstnärsmecka där ni kan köpa fantastiska konsthantverk.

På Bali får ni garanterat några avkopplande dagar på de finaste stränderna. Ni kan till exempel njuta av varandras sällskap i avkopplande och trevliga Sanur som har en härlig strand och vackra korallrev. Vattnet är lugnt och ni kan uppleva tvåsamheten på stranden under en palm eller med snorkelutrustning under vattenytan.

OBS: Vill ni ha mer solsemester kan ni till exempel förlänga med en solsemester till Gili Trawangan. Långa, vita sandstränder och unika dykmöjligheter är några av öns största fördelar.

Thailand – Den mellandyra bröllopsresan

Thailand Strand

Har ni lite mer spelrum i budgeten är ett resmål som Thailand perfekt med massor av upplevelser för nygifta par på bröllopsresa.

Thailand är bland annat perfekt för er som drömmer om att ligga på en strand i palmernas skugga, koppla av med en god bok eller gå hand i hand i vattenbrynet.

Besök till exempel Koh Samui, som ligger på östra sidan av Thailandbukten – en paradisö som bjuder in till en romantisk bröllopsresa med strandäventyr.

Koh Samui kan ni både ligga under palmerna eller gå på upptäcktsfärd runt Namuang-vattenfallet, besöka den stora guldbuddhan eller andra av Koh Samuis spännande sevärdheter.

I Andamanhavet på den västra sidan av fastlandet ligger öarna Koh Lanta, Koh Ngai och Koh Mook.

Öarna erbjuder allt från tropisk regnskog, fantastiska dykplatser, otroliga stränder och lugn och ro. På Koh Lanta kan ni besöka Lanta Old Town, som är en trevlig gammal hamnstad, eller vandra i skogen. När ni ankommer till Koh Ngai kommer ni uppleva att tempot sänks ännu mer. Gamla motorbåtar, kalkstensberg och det turkosa vattnet kännetecknar dagarna på ön. På Koh Mook kan ni varva ner eller öka tempot med utflykter till exempelvis Smaragdgrottan där ni ska simma in genom en 80 meter lång grotta för att komma in till ett litet, gömt strandparadis.

OBS: Det perfekta med öarnas placering är att regnet faller olika. Det gör att ni året runt kan åka på bröllopsresa till ett thailändskt ö-paradis och pricka in torrperioden. Ö-smekmånaden kan kombineras med en tur till Bangkok där ni kan shoppa, äta god mat och uppleva Bangkoks stora sevärdheter.

Maldiverna – Den lyxiga bröllopsresan

par på maldiverne

Om ni har en hög smekmånadsbudget finns det ett särskilt lyxigt resmål som ni kan välja att besöka.

På ett resmål som Maldiverna kommer de romantiska upplevelserna inte ha någon ände och ni får garanterat en bröllopsresa utöver det vanliga. Maldiverna är för många det ultimata smekmånadsresmålet.

Maldiverna är ett av världens mest fantastiska solsemesterresmål. De vackra öarna sjuder av romantik, lyx och förstklassig avkoppling. Kritvita stränder, turkost, kristallklart vatten, palmer, en mjuk solsäng och läcker mat är det enda ni behöver tänka på under en bröllopsresa till detta ö-paradis.

Temperaturen ligger på ungefär 30 grader året runt och vattentemperaturen är också väldigt behaglig och faller aldrig under 28 grader. Både soluppgång och solnedgång är en romantisk syn och ger en extra kärlekskrydda. Färgspelet på himlen och de vackra turkosa lagunerna skapar en atmosfär som endast finns här.

Om ni vill uppleva livet under vattenytan finns det även goda möjligheter till det. Under den turkosa ytan öppnar sig en helt ny värld i all världens färger. Koraller och tropiska fiskar strålar ikapp med varandra. Efter de färgglada upplevelserna under vattnet kan ni ta en färgglad drink i skugga från en palm. Maldiverna är kärlekens paradis.

OBS! Vi erbjuder Maldiverna i kombination med Sri Lanka – den perfekta blandningen av kultur, natur och storslagna upplevelser kryddat med lyxig avkoppling på Maldiverna.

Vart går er smekmånad?

Oavsett hur stor budget ni har till er smekmånad finns det massor av möjligheter om ni vill till Asien. De asiatiska länderna är nämligen eminenta strandparadis med spännande kulturella möten, fascinerande natur och rikt djurliv.

Länderna har så mycket att erbjuda att det kan vara svårt att välja. Om du är osäker finns våra resekonsulter redo att hjälpa er på ert livs bröllopsresa.

Packa väskan och dra iväg på ett fantastiskt äventyr i tvåsamhetens tecken!

Asiatours.se – Äventyrliga rundresor

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.