TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Semester med barn

2018-01-23  |  uppdaterad: 2023-04-03
Visa alla inlägg

Har du övervägt att åka på resa med barnen långt bort från trygga Sverige, men är inte helt övertygad än?

Vilket resmål är perfekt för hela familjen?

Hur hittar ni något som alla vill göra?

Läs mer här och få fem tips om att åka på semester med barn samt förslag på resmål.

Varför ska man resa med barn?

Det är mycket berikande att resa med barn. Barn är impulsiva och det skapar en ärlig och närmre kontakt med lokalbefolkningen, som annars kan vara svår att få till.

Barnen lär känna andra kulturer och andra människors livsvillkor. Det gör att era barn får en bättre förståelse för andra, de lär sig att sätta sig i andras skor och värdesätta sina egna liv.

Även om det kan vara jobbigt att åka på semester med barn är det helt klart värt det!

Var ska man åka på semester med barn?

Vi har många barnvänliga resmål, härunder våra familjeresor, som är framtagna med familjer i åtanke och därför passar bra för de som reser med både mindre och större barn.

Men i princip kan alla våra resor vara familjeresor – det beror helt på familjens temperament, barnens åldrar, er reslust och ert mod.

Dessa är några av våra mest populära resmål för familjer:

5 semestertips tillsammans med barn

Flygplats

De följande fem tipsen är kanske självklara, men ändå bra att ha med i bagaget.

1) Gott om tid är viktigt

På semester med barn, i synnerhet småbarn, ska man komma ihåg att det tar tid att komma från en plats till en annan. Därför är det en bra idé att komma iväg i mycket god tid, oavsett om man är på väg till en sevärdhet eller flygplatsen.

2) Boka resan i förväg

När man ska åka långt på semester med barn är spontanitet inte möjligt på samma sätt som när man reser på tu man hand. Boka därför en paketresa där transporter och utflykter har organiserats i förväg. Det ger möjlighet att fokusera på det viktigaste: Att ha en fantastisk semester.

3) Tag med mat i väskan

En viktig ingrediens på semestern är mat. Sura miner kan vanligtvis suddas bort med lite energi. Tag därför med mellanmål, såsom bananer, nötter och kex i ryggsäcken. Glöm inte vatten. Det är guld värt att ha nära till hands om blodsockret faller.

4) Ta med underhållning till väntetider

Om flyget är försenat eller om man får tråkigt under resan är det en bra idé att ha med några resespel för att fördriva tiden. Spelen kan ge både barn och vuxna en välbehövd paus. Små resepresenter till den långa flygresan kan också ge något att se frram emot.

5) Res medan ni kan

Kom ihåg att resa med dina barn medan du kan. De växer upp snabbt och att resa med barn ger hela familjen massor av upplevelser tillsammans och en unik sammanhållning.

Våra mest barnvänliga resor:

TourCompass –  Kom riktigt nära!