• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
13 dagar

Balis höjdpunkter

Förtrollas av höglandets bildsköna natur och upplev vilda delfiner under de tidiga morgontimmarna. Upplev den färgrika kulturen på nära håll och besök de kända templen – detta är Balis höjdpunkter.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Balis höjdpunkter Balis höjdpunkter
13 dagar

Balis höjdpunkter

Förtrollas av höglandets bildsköna natur och upplev vilda delfiner under de tidiga morgontimmarna. Upplev den färgrika kulturen på nära håll och besök de kända templen – detta är Balis höjdpunkter.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg t/r från Sverige till Denpasar
 • 10 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
 • 10 x frukost (dag 3–13)
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i minibuss eller buss med aircondition
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Ulun Danu-templet
 • Vandringstur i Munduks högland med kaffeplantager, risfält och vattenfall
 • Delfinsafari i Lovina
 • Bejitemplet i Sangsit
 • Kintamanis högland med utsikt över vulkanen Batur och kratersjön
 • Tempelkomplexet Gunung Kawi med de berömda kungagravarna
 • Byar med konsthantverk vid Ubud
 • Tegalalangs risterrasser
 • Det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Bali är en av de mest spektakulära öarna i det indonesiska öhavet med varma temperaturer året runt. Trots sin relativt beskedliga storlek bjuder ön på en värld av upplevelser och har alla ingredienser för en perfekt semester.

Resan inleds med en övernattning i soliga Sanur, där du kan koppla av efter den långa flygresan och vänja dig vid tidsskillnaden innan resans program startar på allvar.

Dagen efter går turen till en av Balis bäst bevarade hemligheter i det centrala höglandet, nämligen den lilla pärlan Munduk. Munduk är känt för sina milda temperaturer och förtrollande natur med berg, vidsträckta risfält, exotiska plantager och brusande vattenfall som döljer sig i den täta djungeln.

Det frodiga höglandet står i skarp kontrast till Lovinas mörka vulkanstränder i norr. Här väntar avkoppling och en magisk morgon på havet, där du åker på delfinsafari under de tidiga morgontimmarna.

Från Lovina går resan vidare mot Ubud med två stopp längs vägen. Första stoppet är Kintamanis högland, där du har en fantastisk utsikt över den aktiva vulkanen Batur och dess kratersjö av samma namn. Det andra stoppet är det gamla tempelkomplexet Gunung Kawi med de gamla kungagravarna, som har huggits ut ur klipporna.

Resan avslutas i Balis konstnärliga och kulturella centrum, Ubud, som ligger otroligt vackert bland risfält, tempel, floder och djupa dalar. Här får du uppleva de duktiga konsthantverkarna i de omkringliggande byarna, Tegalalangs fascinerande risterrasser som pryder bergssluttningarna likt mattor och det heliga vattentemplet Tirta Empul.

Du har möjlighet att förlänga resan med avkoppling och solsemester, natur- och djurupplevelser på Komodoöarna eller storstadssemester i Singapore.

Välj denna resa eftersom...

 • Besök det bildsköna höglandet vid Munduk där brusande vattenfall, frodiga plantager, vulkaner och kratersjöar väntar
 • Njut av Lovinas mörka vulkanstrand och kom nära inpå vilda delfiner på en vacker båttur i morgonsolens sken
 • Upplev Tegalalangs sagolika risterrasser och vattentemplet Tirta Empul utanför den vackra konstnärsstaden Ubud som är full av lugn och traditioner
 • Det finns möjlighet att förlänga resan med solsemester, spännande natur- och djurupplevelser på Komodoöarna eller storstadssemester i Singapore

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag flyger du mot vackra Bali med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali – Sanur

Du landar på Balis internationella flygplats, Ngurah Rai, i huvudstaden Denpasar. Vid ankomsten går du igenom passkontrollen, där du får ditt turistvisum, varefter du hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din leende och tillmötesgående guide med en Asiatours-skylt, och du känner genast av den balinesiska gästfriheten.

Tillsammans med din guide körs du till hotellet i semesterorten Sanur. Efter incheckning tillbringar du dagen som du vill med att koppla av efter den långa flygresan och vänja dig vid tidsskillnaden, innan morgondagens program startar på allvar.

Övernattning:
Dag 3: Sanur – Ulun Danu-templet – Munduk

Efter frukost och utcheckning körs du mot den vackra bergsbyn Munduk. Längs vägen besöker du ett av Balis mest fotograferade tempel, det vackra Ulun Danu. Templet ligger på en liten ö i den blanka sjön Bratan, vilket får det att se ut som om templet flyter. Sjön ligger på 1 200 meters höjd och omges av höga berg. Området kan därför vara både kyligt och disigt, vilket ger det hela en närmast mystisk stämning. Gå en promand längs sjöns bredd och njut av synen, utsikten och den spegelblanka sjön.

Därefter fortsätter du till Munduk, som är en av Balis bäst bevarade hemligheter. Vid ankomst till hotellet i Munduk tillbringar du resten av dagen som du vill med att koppla av, ta en promenad och bara njuta av de vackra omgivningarna.

Munduk är en lugn och fridfull liten stad som ligger i det tempererade höglandet cirka 1 000 meter över havet. Staden omges av gröna risfält, brusande vattenfall och tät djungel. I området hittar du dessutom många fina vandringsstigar och fantastiska utsiktspunkter, varifrån du kan njuta av landskapet och de omkringliggande bergen.

Förutom sin skönhet är Munduk även känt för att odla både kaffe, kakao, vanilj, frukt och grönsaker. Utbudet av färsk frukt och grönsaker är faktiskt större än någon annanstans på Bali, vilket bland annat beror på det tempererade klimatet och den otroligt fruktbara jorden.

Det finns många bra restauranger i området som använder sig av lokala och ekologiska råvaror.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 4: Vandringstur i Munduks frodiga natur

Du vaknar upp till frisk bergsluft och en fantastisk utsikt. Efter frukosten väntar en 2 timmar lång, vacker vandringstur i området kring hotellet. Terrängen är förhållandevis flack, men det finns även kuperade platser längs vägen.

Turen tar dig förbi eleganta kaffeplantager, avokadoträd samt kakao-, vanilj- och nejlikväxter. En stig för dig ner genom den täta djungeln till det 20 meter höga vattenfallet Red Coral. Observera att delar av vägen ner till vattenfallet är en aning branta och luftfuktigheten i djungeln kan vara hög. Om du inte vill gå ner till vattenfallet kan du stanna kvar och njuta av de vackra omgivningarna och de många fina växterna, som är märkta med namn.

På turen tillbaka till hotellet passerar du fina kryddträdgårdar och vackra, gröna risfält.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 5: Munduk – Lovina

Efter en välsmakande frukost checkar du ut från hotellet och din guide och chaufför står beredd att köra dig till det lugna strandområdet Lovina, som ligger på Balis norra kust. Resan tar cirka 1 timme.

Vid ankomst till Lovina tillbringar du resten av dagen som du vill.

Lovina är känt för sina långa stränder med mörk, glänsande lavasand och lugna vågor. På kvällen kan du sitta på stranden och se solen gå ner vid horisonten, vilket är en otroligt vacker syn med de röda, orange och violetta nyanserna som målas på himlen.

Lovinas stora dragplåster finns dock till sjöss. I havet utanför Lovina kan du nämligen uppleva vilda delfiner, så se fram emot morgondagens utflykt.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6: Magisk morgon med Lovinas vilda delfiner

Denna morgon väntar en av resans höjdpunkter, nämligen Lovinas vilda och lekglada delfiner.

Guiden hämtar dig på hotellet och följer dig till stranden, där båtarna lägger till. Här går du ombord en traditionell fiskebåt, en jukung, som påminner om en utriggare med plats för högst 6 personer.

Ni lägger ut från land och seglar ut på havet, där morgonsolens strålar glittrar på havsytan. Solstrålarna lockar till sig de vilda delfinerna, som lekfullt simmar runt framför båtarna. Har du tur får du se dem hoppa och göra kullerbyttor. Du har 95 procents chans att se delfiner, ibland några få och ibland upp emot hundra.

Efter denna magiska upplevelse seglar ni in till land och du körs tillbaka till ditt hotell, där du äter frukost och tillbringar resten av dagen som du vill.

Dag 7: Lovina

I dag finns det inga planerade utflykter och du tillbringar dagen på egen hand. Du kan ta en tur in till Singaraja, som är områdets huvudstad och ligger 9 kilometer från hotellet. Singaraja är en av få platser på Bali, där du kan uppleva byggnader från den nederländska kolonialtiden. Staden är inte översvämmad av turister så du kan få en autentisk upplevelse på gatorna, varav flera pryds av vackra trädalléer.

Du kan även köpa till en av våra tilläggsutflykter, som du kan läsa mer om nedan.

Dag 8: Lovina – Bejitemplet – Vulkanen Batur – Gunung Kawi tempelkomplex – Ubud

Efter frukost och utcheckning sätter du och din guide och chaufför kurs mot konstnärsstaden Ubud i centrala Bali.

Vi har lagt in tre spännande och natursköna besök längs vägen. Första stoppet är Bejitemplet i byn Sangsit. Det är få turister som hittar vägen till templet och det råder därför ett härlig lugn på platsen. Templet kan dateras tillbaka till 1400-talet och är dedikerat till fruktbarhetsgudinnan Dewi Sri, som skulle säkerställa en god skörd. De fint detaljerade uthuggningarna och det imponerande hantverket tar nästan andan ur dig.

Nästa stopp är utsiktspunkten i Kintamanis högland. Härifrån har du en sagolik utsikt över den aktiva Batur-vulkanen och den tillhörande kratersjön av samma namn.

Innan du kommer fram till Ubud besöker du tempelkomplexet Gunung Kawi, som ofta är en förbisedd sevärdhet. Gunung Kawi uppfördes i slutet av 1000-talet och är därmed ett av Balis äldsta tempel. Gunung Kawi ligger i en frodig dal omgiven av djungel, och trapporna ner till själva templet leder förbi praktfulla risterrasser och höga kokospalmer. Längs templet går Pekerisanfloden, som är av religiös betydelse för de balinesiska hinduerna. Det sägs nämligen att vatten som passerar en helgedom förvandlas till vigvatten. När du kommer till floden leder en liten stenbro över till templets huvudattraktion, nämligen de gamla kungagravarna som är uthuggna ur klipporna. Här får du tid att gå runt och njuta av den gamla, fridfulla platsen.

Dagens sista stopp är hotellet i Ubud och efter incheckning tillbringar du resten av dagen som du vill.

Ubud ligger otroligt vackert i det centrala höglandet. Frodiga, grönklädda berg övergår på några platser i djupa dalar – ja, nästan raviner. Mitt i den gröna djungeln rinner Ayungfloden, som är en populär plats för forsränning, och bakom bebyggelsen skymtar små, fina tempel och vackra risfält.

Ubud är även känt som Balis konstnärliga hjärta och såväl lokala som internationella konstnärer och hantverkare har hittat vägen hit. Gallerier och utställningar med konst och elegant hantverk ligger uppradade som pärlor på ett halsband tillsammans med små butiker som säljer väskor, smycken och kläder.

På gator och i tempel utspelas ofta ceremoniella festtåg, vilket är en rolig och stämningsfull upplevelse. Balineserna är iklädda sina fina traditionella dräkter och på trottoarerna ligger små flätade korgar av bananblad med offergåvor och rökelsepinnar, som skyddar mot allt ont.

Längs Ubuds huvudgata hittar du många bra restauranger och trivsamma kaféer.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9: Konsthantverksbyar – Tegalalangs risterrasser – Tirta Empul-templet

I dag ska du utforska Ubuds periferi.

Du hämtas på hotellet av din guide och chaufför och resans första stopp är konsthantverksbyarna Tohpati och Mas. Varje by har sin egen specialitet: I Tohpati upplever du batikens konst och i Mas utövar träsnidarna sitt yrke.

Härefter njuter du av Tegalalangs fascinerande risterrasser, som är några av öns vackraste.

Turen avrundas i Tampaksiring, där du besöker det heliga vattentemplet Tirta Empul. Templet ligger vid tolv naturliga källor och här har du möjlighet att bada i det heliga vattnet och rena själen tillsammans med de hinduistiska balineserna, som tar med offergåvor i form av små korgar med blommor och rökelse. Det är en färgglad och vacker syn. Observera att ni vid besök i templet måste iklä er sarong, precis som i alla andra tempel på Bali.

Övernattning:
Dag 10-11: Ubud

Dagarna tillbringar du som du vill med att i egen takt njuta av Ubud. Det finns möjlighet att köpa till en av våra roliga och spännande tilläggsutflykter, som du kan läsa mer om nedan.

En av Ubuds populära attraktioner är apskogen, som ligger i den södra delen av staden. I de gröna omgivningarna runt Dalem Agung-templet lever hundratals fräcka makaker. Det är möjligt att komma dem riktigt nära, men du ska undvika att röra dem. Dessutom måste du passa på matvaror och solglasögon eftersom aporna är några riktiga tjuvar.

När mörkret faller om kvällen kan du besöka en av Ubuds många fantastiska restauranger och avsluta med en drink eller en kopp kaffe på en av de trivsamma barerna eller ett av de mysiga kaféerna.

Dag 12: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av gudarnas ö. Efter frukost och utcheckning hämtas du av din guide och chaufför och körs till flygplatsen i Denpasar. Härifrån flyger du mot Europa med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 13: Hemkomst

Du landar på vald flygplats efter en praktfull resa med en massa upplevelser i bagaget.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester på Nusa Lembongan, 3 nätter

Nusa Lembongan är en liten tropisk paradisö på endast 8 kvadratkilometer som ligger 45 minuter med båt från Bali. Här kan du varva ner och bara njuta av de fina gyllene sandstränderna, det klara havet, vajande palmer och den vilda naturen med kaktusar och klippformationer. Ön är även känd för de fina snorklings- och dykmöjligheterna. Det finns bara få bilar på den lilla ön och du tar dig enklast runt på cykel.

Huvuddelen av den nordöstra delen av ön är täckt av mangroveträd, som har en viktig funktion för ekosystemet i området och bidrar till att ge liv åt de många korallerna. Du kan ta en rofull båttur genom mangroveskogen antingen i kajak eller i en liten båt.

Många av öns invånare lever på att odla havstång. När tidvattnet drar sig tillbaka dyker tångfälten upp och du kan se bönderna samlas för att plocka tången.

Du kan förlänga solsemestern med ytterligare nätter efter dina önskemål.

Förlängning med solsemester på Gili Trawangan, 4 nätter

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en paradisö är Gili Trawangan ett bra alternativ.

Gili Trawangan, även kallad Gili T, är den mest populära av de tre Giliöarna. Gili Trawangan har främst blivit så populär tack vare de goda möjligheterna till dykning och snorkling i havet runt ön. Här kan du uppleva både havssköldpaddor, färgglad fisk och kanske även revhaj. Ön är även känd för sina härliga stränder som bjuder in till ren avkoppling. Lägg dig på en solstol och sug åt dig av solens varma strålar eller njut av en drink i en av de många sittsäckarna i skuggan av en kokospalm.

På dagen råder här en avslappnad atmosfär, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna. På öns västra sida kan du njuta av den vackra solnedgången över Bali och om du har tur och vädret är klart kan du se ända till vulkanen Agungberget på Bali. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma! Här finns inga asfalterade vägar och bilar utan istället cyklar och hästvagnar.

Gili Trawangan har med andra ord allt du behöver för en avkopplande solsemester.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Gili Trawangan och en natt i Sanur.

Komodoöarna och västra Flores, 4 nätter

Komodo är hem åt de stora komodovaranerna. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan komodovaranen röra sig i en hastighet på upp till 20 km/t – och den är både köttätande, aggressiv och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det är faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på Komodoön se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, vackra fåglar och en natur som är både vacker och kärv. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Komodo är klassad som nationalpark och står med på UNESCOS världsarvslista över skyddsvärda naturområden.

Förlängningen består av en heldagsutflykt till Komodoön, snorklingstur vid Pink Beach och Kelor Island samt en heldagsutflykt i västra Flores med Cunca Rami-vattenfallet, Batu Cermin-grottan och besök på en lokal marknad.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter i Labuan Bajo i Flores och en natt i Sanur i Bali.

Åldersgränsen är 7 år.

Observera: Denna förlängning är inte tillgänglig i perioderna 20–27 maj 2020 och 30–31 juli 2020.

Storstadsförlängning i Singapore, 3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Tillägg för enkelrum 4 305 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.